Et kig i krystalkuglen

Udgivet d. 24-10-2018

SAGRO har holdt dage HandelsErfa i samarbejde med AgroMarkets.

Et af indlæggene blev holdt af virksomheden Commoditrader, der er en kommende digital handelsplatform, skabt af Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler.

 

Dagen byder på et kig i krystalkuglen, om hvad vi skal være opmærksomme på i forhold til specielt råvarer og renter. Knap 20 landmænd deltog en af dagene med stor interesse for deres virksomheder, der er i et marked med høje kornpriser og lave svinepriser.
De blev udfordret på, om de har en strategi for køb og salg af råvarer og en klar holdning til renten. Bankerne banker på for fast rente, men det er ikke sikkert, det er den rigtige beslutning for netop dig.

- Vi har en unormal kornpris for øjeblikket, og landmændene skal have afklaret med sig selv, hvilken strategi de har – alt efter om de køber eller sælger, og hvor meget de vil gamble eller sikre sig, siger rådgiver Ivan Kubstrup, SAGRO Økonomi og Strategi.

Ny digital handelsplatform

Et af indlæggene blev holdt af virksomheden Commoditrader, der er en kommende digital handelsplatform, skabt af Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler.

Tanken med platformen er, at den skal facilitere den handel, der allerede i dag foregår med korn og råvarer – bare digitalt, så man høster fordelene ved at kunne ud til flere, når man går i markedet for at handle.

Det kan sammenligne med platforme som AirBnB eller Momondo – bare med korn og råvarer, siger Julie Karl Koch Fahler.

Den digitale handelsplatform skal være med til at give en sikker og direkte adgang til handel både lokalt og på tværs af grænser og markeder.

- Skal man selv ud hente tilbud ind fra mange leverandører eller aftagere, er det en stor og svær opgave, mens en online markedsplads kan samle alle interessenter ét sted, siger Julie Karl Koch Fahler.

Få afklaret strategien

Som et supplement til erfa-møderne tilbyder AgroMarkets og SAGRO et gratis møde, hvor landmændene kan få en afklaring på deres strategi omkring forventninger til renten. Ligeledes kan de blive hjulpet til beslutninger om finansiering i forhold til valg af eksempelvis variabel rente, swap, og hvad bankens holdning er, siger Ivan Kubstrup, der yder denne rådgivning sammen med SAGROs øvrige AgroMarkets-rådgivere Christian Primdahl, Kenneth Lund og Søren Stadil.

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere