Jesper Kjelde, planterådgiver

En kartoffelplante er en klon af den kartoffel, man lægger i jorden. Det lille mirakel har jeg været fascineret af, siden jeg var barn og blev passet på mine bedsteforældres gård. Gården blev senere drevet med kartoffelavl, og jeg var med i det hele og stod på kartoffeloptageren fra jeg var 8 år. Måske lyder det mærkeligt, men jeg kan bare godt li’ den duft, der er ved kartofler. Jeg nyder at arbejde med planten.

Som ung var jeg ret hård til at pløje - jeg blev nr. 2 til et kredsmesterskab.

Jeg blev selvfølgelig landmand, og lige bagefter var jeg udvekslingsstudent i USA, og bagefter rejste jeg jorden rundt med kammerater. Jeg vidste godt, at jeg ville arbejde med landbrug. At se, hvor dårlig man andre steder var til at passe på næringsstoffer og ressourcer, motiverede mig bare endnu mere. Det var svært at se på, at gyllelagunerne i USA hvert år blev kastet op i luften og tømt, så det hele landede på den samme mark klos op ad lagunen! Som nyuddannet plantetekniker blev jeg rådgiver på planteavlskontoret i Brørup, men jeg har haft en pause på 5-6 år, hvor jeg var driftsleder på en grønsagsproduktion.

Som person er jeg udviklertypen og en praktiker, der elsker at gøre ting og arbejdsprocesser nemmere. Jeg er vild med planteavlen, fordi man ser et hurtigt resultat af sine råd og beslutninger. Og så er jeg rigtig god til tal. Kombinationen gør, at jeg kan udfylde rollen som sparringpartner over for mine kunder.

Kontakt os

Jesper Kjelde Jesper Kjelde Planterådgiver 76 60 21 69 25 57 99 78

Jeg er vild med planteavlen, fordi man ser et hurtigt resultat af sine råd og beslutninger.

Jesper Kjelde

Samarbejdspartnere