Morten Dahl Thomsen, cheføkonom

Jeg er som præstesøn vokset op ved Randers, og vidste meget tidligt, at jeg ville være noget ved landbruget, så jeg løb hele tiden ovre ved præstegårdens forpagter. Siden tog jeg det grønne bevis og fandt ud af, at jeg ville læse videre og arbejde med landbrug på en anden måde, så jeg læste til agronom.

I dag er jeg glad for, at jeg også har en praktisk indgang til erhvervet, for det har givet mig større indsigt og indlevelse.

Undervejs fik økonomien min store interesse, fordi jeg kunne se, at det gav muligheden for at hjælpe landmændene til en solid platform at udvikle deres forretning på. I modsætning til mange andre driftsøkonomer har jeg stadig ikke lært forskellen på debet og kredit, men jeg kan finde ud af se en forretning og udvikle bundlinje og konkurrenceevne.

Jeg har som motto, at min uddannelse grundlæggende skulle fornys hvert 10. år, for at jeg kan bevare markedsværdien som rådgiver. Så i 2002 afsluttede jeg HD i Organisation på Syddansk Universitet og i 2012 tog jeg en MBA på Handelshøjskolen.

Jeg har altid som rådgiver søgt at arbejde inden for de emner, som der ikke var så mange andre rådgivere, der begav sig ud i. Jeg tilstræber konstant at udvikle metoder, der giver kunderne et forspring i fremtiden, og som styrker kundernes konkurrenceevne. Det handler om at forudse muligheder og evt. forhindringer 3-5 ud i fremtiden og lægge en strategi for at handle på det. Skal en landbrugsvirksomhed klare sig i international konkurrence, skal man kunne udvikle virksomheden strategisk.

Min styrke ligger i, at jeg i samarbejde med driftsøkonomerne og med deres detaljerede viden kan komme op med de bedste løsninger. Og så giver jeg ikke op. Jeg bliver ved med at søge muligheder og udveje. Dér, hvor andre har givet op, prøver jeg en gang til.

Min motivation i dag er at se projekter lykkes. Lige nu handler det meget om at skabe en god økonomisk og strategisk platform for kundernes fremtid. Det gælder både de unge landmænd, der vil etablere sig og de etablerede, der kan og vil udvikle deres virksomhed.

Kontakt os

Morten Dahl Thomsen Cheføkonom 96 29 68 50 21 65 61 70
Morten Dahl Thomsen

Jeg bliver ved med at søge muligheder og udveje. Dér, hvor andre har givet op, prøver jeg en gang til.

Morten Dahl Thomsen

Morten er enormt dedikeret. Jeg får flest mails fra ham efter midnat.

Morten Jacobsen, kvægavler

Samarbejdspartnere