Nicolai Smed Kjær, naturrådgiver

Jeg er vokset op i udkanten af Bramming ved Esbjerg med græssende køer og brægende får på den anden side af hækken. Kan også huske at have siddet i min morfars kraftfodervogn, når han fodrede køer.

Når vi besøgte nogen med gårde, stod jeg som barn gerne op klokken 4 om morgenen for at være med til malkningen. Der var altid en masse at se på og opleve på gårdene.

Siden har jeg haft forskellige fritidsjobs i landbruget, og jeg har haft lyst til at være ude i elementerne. Derfor kunne jeg ikke sidde stille, så efter et halvt år på gymnasiet stoppede jeg og begyndte at arbejde i landbruget. Min morfar talte altid godt om landbruget, så det sparkede nok til, at jeg startede i praktik på en minkfarm. Jeg tænkte mig en fremtid som landmand, men et brækket ben og fem år på krykker som barn gjorde, at jeg ikke kunne holde til det fysisk.

Jeg blev uddannet som produktionsleder og besluttede efter et års tid at læse til jordbrugsteknolog i Vejlby 2012.

Jeg havde været i praktik i planteafdelingen i Jysk Landbrugsrådgivning og kækt sagt, at jeg skulle arbejde her bagefter.

Kan godt lide den gentagne kontakt med kunderne og at bruge den teoretiske og praktiske viden. Og så passer det mig rigtigt godt med afvekslingen mellem at være på kontor om formiddagen og ude i marken om eftermiddagen. Det er sjovere at rådgive om noget, man kan se virker, end noget man bare læser op.

Og det giver mig stolthed at arbejde med landbruget og hjælpe landmænd med de meget forskellige udfordringer, de har.

Kontakt os

Nicolai Smed Kjær Naturrådgiver 76 60 21 85 25 57 99 77
Nicolai Smed Kjær

Det giver mig stolthed at arbejde med landbruget og hjælpe landmænd med de meget forskellige udfordringer, de har.

Nicolai Smed Kjær

Samarbejdspartnere