Slætgræsanalyser

Resultater af slætgræs analyser pr. 18. maj

 

Vi har nu taget de sidste analyser i de 6 marker. Nogle er blevet ensileret, andre venter lidt endnu.

Det har været spændende at følge græssets udvikling de seneste uger. De lave nat-temperaturer har ofte gjort det vanskeligt at tolke analyserne. Her i SAGROs sydlige område havde vi den seneste nattefrost 14. maj. Men de følgende dage var også relativt kolde, og temperaturen skal op på min 4-5 grader om natten, for at der kan forventes en normal omsætning i planten.

Det fremgår da også af de seneste analyser, at indholdet af sukker fortsat ligger højt. Det bidrager til den høje fordøjelighed, som må siges at ligge meget konstant og i en lang periode. Aktuelt 22. maj, har vi nu fået lune nætter, som sætter skub i græssets fordøjelighed.

De, der har ensileret i ugens løb, har fået lavet ensilage af høj kvalitet, og med gode udbytter. Og såfremt ensilagen ikke blev for tør, vil en meget stor andel sukker være omsat til syrer. Desværre må vi acceptere at indholdet af protein vil være moderat til lavt.

Hold øje med græssets udvikling, for de marker der afventer skårlægning. Prøv at følge frøsætningen i græssernes aks. Er der kun 1-2 cm til at de titter frem i bladskeden, så er det tiden at få skårlagt.

Husk at strandsvingel tørrer meget hurtigere i skåret, end f.eks. rajgræs.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Torben Hedegaard Kvægrådgiver 76 60 21 54 40 31 21 13
Torben Hedegaard

SEGES' slætprognose

Bemærk at slætprognosen ikke fungerer, såfremt du bruger ”Internet Explorer”. Anvend i stedet Chrome, eller nyere.
Når du trykker på knappen ”start/login”, fremkommer sandsynligvis en fejltekst. Gå et trin tilbage og prøv igen, så virker det.
I feltet ”visning” er det bedst at vælge 4 uger.

Samarbejdspartnere

Cookie- og privatlivspolitik på www.sagro.dk

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på sagro.dk og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på sagro.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Jeg accepterer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere