Deltidslandbrug

Er du først lige begyndt at realisere drømmen om et lille landbrug, du kan passe i din fritid? Eller har du flere års erfaring med at passe dyr og marker?

Uanset din situation, så vil du have glæde af den specialiserede rådgivning og de målrettede rådgivningsprodukter, du finder i deltidsrådgivningen. Hos SAGRO yder vi rådgivning uanset dit landbrugs størrelse. Hvad enten du ønsker at kaste dig ud i et hobbylandbrug, deltidslandbrug eller starte et større landbrug, kan du med fordel benytte dig af vores rådgivere.

Brug også branchens bedste ”Gør-det-selv”-værktøj:

I Lynvejledningen kan du døgnet rundt finde svar på næsten alle tænkelige spørgsmål om regler og krav - og utallige præcise informationer om hele den praktiske side af landmandslivet og driften af dit landbrug.

Du kan blive klogere på følgende:

Hvad er et deltidslandbrug egentlig?

Et deltidslandbrug, som også er kaldt hobbylandbrug, er et lille landbrug, der drives som hobby. Størrelsen på landbruget er ikke som sådan definerende, men det er normalt ikke stort nok til at være en levevej. Hobbylandmænd dyrker ofte grøntsager, frugt, blomster eller dyr for at få friske fødevarer, for at reducere deres miljøpåvirkning eller for at nyde processen med landbrug.

Der er mange forskellige typer hobbylandbrug, så det er vigtigt at vælge en type, der passer til dine interesser og din livsstil. Hvis du ikke har meget tid, kan du vælge et mini-landbrug eller et urbant landbrug. Hvis du har mere tid, kan du vælge et større landbrug, hvor du kan dyrke en større række af afgrøder og husdyr.

Deltidslandbruget tager tid

Hvor meget tid du skal bruge, afhænger af størrelsen af dit landbrug, typen af afgrøder og dyr, du dyrker, og hvor meget tid du har til rådighed. Hvis du er nybegynder, kan det være en god idé at begynde relativt småt og gradvist udvide, efterhånden som du får mere erfaring.

Her er nogle tips til at spare tid på dit hobbylandbrug:

  • Planlæg dine aktiviteter nøje.
  • Brug effektive værktøjer og maskiner.
  • Dyrk afgrøder og husdyr, der er nemme at passe.
  • Søg rådgivning og støtte. F.eks. her hos os ved SAGRO

Hvis du er villig til at bruge tiden, kan hobbylandbrug være en meget givende oplevelse. Det er en måde at komme i kontakt med naturen, lære nye færdigheder og producere din egen mad.

Har du brug for rådgivning?

Tag endelig fat i os, for at danne dig et overblik eller få konkret rådgivning. Du finder os på telefon 76 60 24 20 eller e-mail info@sagro.dk. Vi ser frem til at snakke med dig om dine ønsker og behov.

Aktuelle arrangementer

AFLYST -  Ribe Dyrskue 2024
AFLYST - Ribe Dyrskue 2024 26-07-2024 kl. 9:00

Kom og besøg os på Ribe Dyrskue, som traditionen tro bliver…

AULUM – Aulum Dyrskue 2024
AULUM – Aulum Dyrskue 2024 10-08-2024 kl. 9:00

Besøg Aulum Dyrskue, som er et traditionsrigt dyrskue.

HERNING – Kartoffeldagen 2024
HERNING – Kartoffeldagen 2024 27-08-2024 kl. 8:30

Hvad bringer de næste 20 år for dansk kartoffeldyrkning?

Samarbejdspartnere