Landboforeninger og landbrugspolitisk foreninger

SAGRO er en sammenslutning af forskellige danske landboforeninger og organisationer, som ejes af Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landbrug, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug.

Sammen arbejder vi for et bedre landbrug gennem rådgivning, som skal gøre kunderne trygge, uanset hvilket landbrug de beskæftiger sig med. Det skal i sidste ende sikre en bred viden, samt vækst for den enkelte, men også overordnet for hele branchen.

Her på siden har vi samlet information om de forskellige landboforeninger, hvor du blandt andet kan læse mere om bestyrelser, kontingenter, årsrapporter og vedtægter. Det skal være med til at gøre kunderne klogere på de enkelte landboforeninger, som hver dag arbejder mod ét fælles mål: Dansk landbrug.

Hvis du er nysgerrig på de enkelte landboforeninger, kan du også læse mere om, hvordan du/I bliver medlem.

Ydermere kan du også blive klogere på landboforeningernes andre aktiviteter, som blandt andet tæller:
Ribe Dyrskue – Afholdes af Sydvestjysk Landboforening
Danske Vandløb – Et partnerskab mod oversvømmelser mellem husejere og landmænd.
Derudover tilbyder de fleste landboforeninger Seniorklubber, hvor seniorer har mulighed for at blive medlem.

Hvem er de danske landboforeninger?

Grundlæggende arbejder de forskellige landboforeninger sammen med SAGRO for at varetage medlemmernes og kundernes erhvervspolitiske interesser.
Her kan du dog blive klogere på den enkelte landboforening.

Holstebro Struer Landboforening

Landboforeningen samarbejder med SAGRO, og de er opdateret på landbrug, henvendt kommunerne Holstebro og Struer. De har et tæt samarbejde med forskellige aktører i Holstebro og Struer-området, som blandt andet tæller lokalpolitikere og Landbrug & Fødevarer.

Herning-Ikast Landboforening

Landboforeningen har et stort fokus på politik, og arbejder grundlæggende på at skabe politisk flertal, som kan fremme branchens ønsker og behov. Overordnet arbejder de for at opnå accept fra samfundet i forhold til landbruget som erhverv.

Sydvestjysk Landboforening

Landboforeningen er en samling af ca. 1000 medlemmer, hvor flertallet er repræsenteret fra Esbjerg, Varde og Ringkøbing-Skjern kommune. Deres fokuspunkt er på landbrug, upåagtet om det er fuldtid- eller deltidslandbrug. Det betyder samtidig, at de rådgiver og varetager interesser for alle typer af landbrug, uanset bedriftstørrelse og produktion.

Jysk Landbrug

Landboforeningen spiller en aktiv rolle lokalt, men også på landsplan, hvor de samarbejder med beslutningsbetagere. Deres medlemmer kommer hovedsageligt fra kommunerne Billund, Vejle og Ikast-Brande. Målet er at være synlige, når det kommer til den politiske dagsorden og debat, så længe det handler om landbrug.

Familielandbruget VEST-Jylland

Modsat ovenstående er Familielandbruget VEST-Jylland ikke en landboforening, men en landbrugspolitisk forening, der henvender sig til små- og mellemstore virksomheder i landbruget. De varetager politiske interesser målrettet landbruget, herunder faglige, sociale, kulturelle og erhvervspolitiske interesser. De sætter en ære i at imødekomme medlemmernes ønsker, når det handler om den faglige og politiske dagsorden.

Grindstedegnens Familielandbruget

Grindstedegnens Familielandbrug er ligeledes en landbrugspolitisk forening, der arbejder for at varetage medlemmernes interesser, når det kommer til økonomi, faglige, sociale og kulturelle områder. De har forskellige samarbejder på tværs af branchen med andre organisationer for at fremme landbruget.

Hvad er værd at vide?

Her på landboforening-siden finder du løbende information i forhold arrangementer og relevante nyheder indenfor branchen.

Arrangementerne og nyhederne vedrører:
Planteavl 
Miljø & natur
Økonomi & strategi
Kvæg 
Svin
Økologi
Politik & landboret
Skat & regnskab
Jura
IT
Det er dér, hvor du bliver opdateret på, hvad der rører sig i branchen af nyheder og andre faglige informationer.

Arrangementer

BILLUND – Temadag: Klimatilpasning og energikilder på eget landbrug

19-05-2022 kl. 13:00 (SAGRO, Majsmarken 1, 7190 Billund)

SAGRO og Byggeri & Teknik inviterer til temadag, hvor du kan høre om, hvad du selv kan gøre for at reducere energiomkostningerne

BILLUND – Sprøjteopfølgningskursus – Salgsafgrøder

23-05-2022 kl. 8:30 (SAGRO, Majsmarken 1, 7190 Billund)

I uddannelsen får deltagerne viden om seneste forsknings- og forsøgsresultater inden for området plantebeskyttelse i landbruget. D…

BILLUND – AgroMarkets/HandelsErfa

24-05-2022 kl. 9:45 (SAGRO, Majsmarken 1, 7190 Billund)

Bliv opdateret på finansmarkederne, råvarer, pensions- og formuerådgivning hos SAGRO.

Nyheder

Første slæt: Store forskelle på græssets udviklingstrin

16-05-2022

I år skal man være ekstraskarp, fordi indkøbt, proteinrigt foder er steget voldsomt i pris.

Kom til Sofari hos Nicolaj Pedersen

16-05-2022

Nicolaj Pedersen driver Stenager Økogris ved Hovborg. Her er det grisen, han og medarbejdere lever for. Gården er en af værterne v…

"Hver eneste bedrift, jeg har besøgt, har som minimum sparet 10 til 12% på elregningen"

11-05-2022

Man kan have nok så mange LED-pærer installeret rundt omkring, men de batter ikke meget i det samlede regnskab, hvis det mest ener…

Samarbejdspartnere