Landboforeninger og landbrugspolitisk foreninger

SAGRO er en sammenslutning af forskellige danske landboforeninger og organisationer som ejes af Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landbrug, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug.

Sammen arbejder vi for et bedre landbrug gennem rådgivning, som skal gøre vores kunder trygge, uanset hvilket landbrug I beskæftiger jer med. Det skal i sidste ende sikre en bred viden, samt vækst for den enkelte, men også overordnet for hele branchen.

Her på siden har vi samlet information om de forskellige landboforeninger, hvor du blandt andet kan læse mere om bestyrelser, kontingenter, årsrapporter og vedtægter. Det skal være med til at gøre jer klogere på de enkelte landboforeninger, som hver dag arbejder mod ét fælles mål: at forbedre dansk landbrug.

Hvis du er nysgerrig på de enkelte landboforeninger, kan du også læse mere om, hvordan du/I bliver medlem.

Ydermere kan du også blive klogere på landboforeningernes andre aktiviteter, som blandt andet tæller:

  • Ribe Dyrskue – Afholdes af Sydvestjysk Landboforening
  • Danske Vandløb – Et partnerskab mod oversvømmelser mellem husejere og landmænd.
  • Derudover tilbyder de fleste landboforeninger Seniorklubber, hvor seniorer har mulighed for at blive medlem.

Hvem er de danske landboforeninger?

Grundlæggende arbejder de forskellige landboforeninger sammen med SAGRO for at varetage medlemmernes og kundernes erhvervspolitiske interesser.

Herunder kan du dog blive klogere på den enkelte landboforening:

Holstebro Struer Landboforening

Landboforeningen samarbejder med SAGRO, og de er opdateret på landbrug, henvendt kommunerne Holstebro og Struer. De har et tæt samarbejde med forskellige aktører i Holstebro og Struer-området, som blandt andet tæller lokalpolitikere og Landbrug & Fødevarer.

Herning-Ikast Landboforening

Landboforeningen har et stort fokus på politik, og arbejder grundlæggende på at skabe politisk flertal, som kan fremme branchens ønsker og behov. Overordnet arbejder de for at opnå accept fra samfundet i forhold til landbruget som erhverv.

Sydvestjysk Landboforening

Landboforeningen er en samling af ca. 1000 medlemmer, hvor flertallet er repræsenteret fra Esbjerg, Varde og Ringkøbing-Skjern kommune. Deres fokuspunkt er på landbrug, upåagtet om det er fuldtid- eller deltidslandbrug. Det betyder samtidig, at de rådgiver og varetager interesser for alle typer af landbrug, uanset bedriftstørrelse og produktion.

Jysk Landbrug

Landboforeningen spiller en aktiv rolle lokalt, men også på landsplan, hvor de samarbejder med beslutningsbetagere. Deres medlemmer kommer hovedsageligt fra kommunerne Billund, Vejle og Ikast-Brande. Målet er at være synlige, når det kommer til den politiske dagsorden og debat, så længe det handler om landbrug.

Familielandbruget VEST-Jylland

Modsat ovenstående er Familielandbruget VEST-Jylland ikke en landboforening, men en landbrugspolitisk forening, der henvender sig til små- og mellemstore virksomheder i landbruget. De varetager politiske interesser målrettet landbruget, herunder faglige, sociale, kulturelle og erhvervspolitiske interesser. De sætter en ære i at imødekomme medlemmernes ønsker, når det handler om den faglige og politiske dagsorden.

Grindstedegnens Familielandbruget

Grindstedegnens Familielandbrug er ligeledes en landbrugspolitisk forening, der arbejder for at varetage medlemmernes interesser, når det kommer til økonomi, faglige, sociale og kulturelle områder. De har forskellige samarbejder på tværs af branchen med andre organisationer for at fremme landbruget.

Hold dig opdateret

Vil du gerne holde dig opdateret med de seneste nyheder inden for vores landbruget? Eller kunne du være interesseret i at deltage i et arrangement nær dig?

Vi sørger for løbende at samle alle nyheder og arrangementer her på vores hjemmeside, så du kan nøjes med at lede ét sted.

Arrangementer

AULUM – Aftenkongres 2022

30-11-2022 kl. 19:00 (Aulum Fritidscenter, Markedspladsen 10,…)

SAGRO Planter & Miljø inviterer til Aftenkongres i Aulum. Kom og hør om landbrug, natur, vandmiljø, EU og CAP-reform.

HOLSTEBRO – ADR-medarbejder-kursus vedr. transport af farligt gods

05-12-2022 kl. 13:00 (SAGRO, Holstebro)

Kursusbevis er nødvendig for at transportere farligt gods som dieselolie, plantekemi, gasflasker, kemi til vask og rengøring af st…

BILLUND: Infodag om InterCount

07-12-2022 kl. 14:00 (SAGRO, Majsmarken 1, 7190 Billund)

I samarbejde med SEGES inviterer SAGRO Ø90 Online kunder til informationsmøde om InterCount.

Nyheder

Sådan prioriterer du dine investeringer i marken til 2023

29-11-2022

Det er vigtigt, at man har tilstrækkelig tørrekapacitet, og at man energioptimerer. Og snart udløber muligheden for tilskud til pr…

Kommuner og landbrug indgår historisk aftale om klimatiltag

21-11-2022

To midtjyske landbrugsorganisationer og kommunerne i Herning og Ikast-Brande vil arbejde sammen om nye initiativer, der kan skabe…

Har du brug for mere opsparing til pension?

18-11-2022

Hvis du har brug for mere opsparing end kr. 59.200 årligt, som er det beløb, du kan indbetale på din ratepension, er livrente en…

Samarbejdspartnere