Landboforeninger og landbrugspolitisk foreninger

SAGRO er en sammenslutning af forskellige danske landboforeninger og organisationer, som ejes af Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landbrug, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug.

Sammen arbejder vi for et bedre landbrug gennem rådgivning, som skal gøre kunderne trygge, uanset hvilket landbrug de beskæftiger sig med. Det skal i sidste ende sikre en bred viden, samt vækst for den enkelte, men også overordnet for hele branchen.

Her på siden har vi samlet information om de forskellige landboforeninger, hvor du blandt andet kan læse mere om bestyrelser, kontingenter, årsrapporter og vedtægter. Det skal være med til at gøre kunderne klogere på de enkelte landboforeninger, som hver dag arbejder mod ét fælles mål: Dansk landbrug.

Hvis du er nysgerrig på de enkelte landboforeninger, kan du også læse mere om, hvordan du/I bliver medlem.

Ydermere kan du også blive klogere på landboforeningernes andre aktiviteter, som blandt andet tæller:
Ribe Dyrskue – Afholdes af Sydvestjysk Landboforening
Danske Vandløb – Et partnerskab mod oversvømmelser mellem husejere og landmænd.
Derudover tilbyder de fleste landboforeninger Seniorklubber, hvor seniorer har mulighed for at blive medlem.

Hvem er de danske landboforeninger?

Grundlæggende arbejder de forskellige landboforeninger sammen med SAGRO for at varetage medlemmernes og kundernes erhvervspolitiske interesser.
Her kan du dog blive klogere på den enkelte landboforening.

Holstebro Struer Landboforening

Landboforeningen samarbejder med SAGRO, og de er opdateret på landbrug, henvendt kommunerne Holstebro og Struer. De har et tæt samarbejde med forskellige aktører i Holstebro og Struer-området, som blandt andet tæller lokalpolitikere og Landbrug & Fødevarer.

Herning-Ikast Landboforening

Landboforeningen har et stort fokus på politik, og arbejder grundlæggende på at skabe politisk flertal, som kan fremme branchens ønsker og behov. Overordnet arbejder de for at opnå accept fra samfundet i forhold til landbruget som erhverv.

Sydvestjysk Landboforening

Landboforeningen er en samling af ca. 1000 medlemmer, hvor flertallet er repræsenteret fra Esbjerg, Varde og Ringkøbing-Skjern kommune. Deres fokuspunkt er på landbrug, upåagtet om det er fuldtid- eller deltidslandbrug. Det betyder samtidig, at de rådgiver og varetager interesser for alle typer af landbrug, uanset bedriftstørrelse og produktion.

Jysk Landbrug

Landboforeningen spiller en aktiv rolle lokalt, men også på landsplan, hvor de samarbejder med beslutningsbetagere. Deres medlemmer kommer hovedsageligt fra kommunerne Billund, Vejle og Ikast-Brande. Målet er at være synlige, når det kommer til den politiske dagsorden og debat, så længe det handler om landbrug.

Familielandbruget VEST-Jylland

Modsat ovenstående er Familielandbruget VEST-Jylland ikke en landboforening, men en landbrugspolitisk forening, der henvender sig til små- og mellemstore virksomheder i landbruget. De varetager politiske interesser målrettet landbruget, herunder faglige, sociale, kulturelle og erhvervspolitiske interesser. De sætter en ære i at imødekomme medlemmernes ønsker, når det handler om den faglige og politiske dagsorden.

Grindstedegnens Familielandbruget

Grindstedegnens Familielandbrug er ligeledes en landbrugspolitisk forening, der arbejder for at varetage medlemmernes interesser, når det kommer til økonomi, faglige, sociale og kulturelle områder. De har forskellige samarbejder på tværs af branchen med andre organisationer for at fremme landbruget.

Hvad er værd at vide?

Her på landboforening-siden finder du løbende information i forhold arrangementer og relevante nyheder indenfor branchen.

Arrangementerne og nyhederne vedrører:
Planteavl 
Miljø & natur
Økonomi & strategi
Kvæg 
Svin
Økologi
Politik & landboret
Skat & regnskab
Jura
IT
Det er dér, hvor du bliver opdateret på, hvad der rører sig i branchen af nyheder og andre faglige informationer.

Arrangementer

AULUM – Aulum Dyrskue 2022

13-08-2022 kl. 9:00 (Dyrskuepladsen, Ørrevej, 7490 Aulum)

Kom til Aulum Dyrskue lørdag den 13. august fra kl. 9.00-16.00

HERNING – Kartoffeldagen 2022

30-08-2022 kl. 8:30 (Forsøgsmarken på Greenvej 38, 7400 Herni…)

Kartoffelavlere og andre interesserede inviteres til årets Kartoffeldag i forsøgsmarken.

BILLUND - Ledelseskursus: Kulturforståelse og internationale medarbejdere

13-10-2022 kl. 9:30 (Majsmarken 1, 7190 Billund)

Bliv kompetent til at modtage, on-boarde og lede internationale medarbejdere

Nyheder

Få 14 dages gratis adgang til både AgroMarkets og AgroMarkets-KORNBEREGNER

09-08-2022

Få 14 dages gratis adgang til både AgroMarkets og til AgroMarkets-KORNBEREGNER og find de bedste nettopriser for hvede, raps, byg,…

Varmt vejr øger risiko for brand under høsten

08-08-2022

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Derfor opfordres landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme p…

Nåede du også at få de ekstra ædepladser klar?

05-08-2022

Der er også kommet nye regler for antallet af kobørster.

Samarbejdspartnere