Første slæt: Skal, skal ikke? Få svar på fem minutter på egen bedrift

Udgivet d. 03-05-2022

"Tour de friskgræs" starter mandag d. 9. maj. Du kan stadig nå at tilmelde dig. Se her, hvordan.

Det er ikke ualmindeligt at være i tvivl om, hvornår tiden er helt perfekt til, at man høster første slæt. Gør man det enten for tidligt eller sent, kan det mærkes på bundlinjen. 

Derfor tilbyder SAGRO nu besøg på din bedrift, hvor du i løbet af fem minutter kan få svar på, om græsset er klar. Alt apparaturet kan nemlig være i én kuffert. 

 - Normalt skal man vente tre til fem dage på svar, men med det her udstyr kan vi give svaret ude på bedriften. Og vi tester for alle relevante parametre, siger Marianne Seekjær, der er juniorrådgiver i Kvæg i SAGRO.

På få minutter får man svar på, hvor højt indholdet i græsprøven er af tørstof, sukker og protein. Og ikke mindst hvad fordøjeligheden af græsset er. 

 

Hvor og hvornår?

Med et frisk ord, kan man kalde Marianne Seekjærs rundtur i det jyske for "tour de friskgræs", og den starter mandag d. 9. maj og varer i to uger. 

For at hun kan planlægge sin rute bedst muligt og dermed nå så mange besøg som muligt, er der tilmeldingsfrist onsdag d. 4. maj.

 - Jeg starter i Esbjerg og omeng mandag d. 9. maj, og de følgende dage kommer jeg længere nordpå. Den tur gentager jeg ugen efter, siger hun. 

Prisen for en prøve er 300 kr. inkl. kørsel. Herefter er prisen 200 kr. pr. prøve.

Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til mse@sagro.dk eller på telefon 29 32 69 56. I planen på billedet kan du se, hvilke områder hun helt præcist besøger, og hvornår hun gør det. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Marianne Seekjær Marianne Seekjær Kvægrådgiver 76602157 29326956


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere