Klar til at hjælpe

Udgivet d. 06-05-2020

SAGROs rådgivere står klar til at hjælpe med at søge kompensation for faste udgifter og mistet omsætning

SAGROs medarbejdere er klar i startblokken til at hjælpe kunder, der kan søge kompensation for manglende omsætning og for faste udgifter i forbindelse med Corona-krisen.

En række ændringer undervejs træder først i kraft her midt i maj.

- Vi har gjort klar, så vi har de nødvendige modeller, processer og ressourcer, når vi kan hjælpe vores kunder med at søge, siger økonomirådgiver Thomas Tinghøj, SAGRO.

Der er tale om en række modeller og processer, der er udviklet til at beregne de summer, kunderne kan få udbetalt

Udregningen indebærer, at de enkelte landmænds forventninger til indtjening og omkostninger lægges til grund for kompensationen. Rådgiverne skal så sammenholde tallene med de realiserede tal.

I tilfælde af, at de senere skulle vise sig at klare sig bedre eller dårligere end forventet, kan de enten få mere udbetalt, eller blive trukket dét de eventuelt har fået udbetalt for meget.

Denne regulering vil finde sted i løbet af efteråret.

 

Nogle kan selv

Udover de ordninger, der vedrører omsætning og faste udgiver, har SAGRO hjulpet en stribe kunder med at søge lønkompensation.

Der var været tale om cirka 20, hvor SAGRO har stået for selve ansøgningen, mens en række kunder kunne nøjes med en smule rådgivning for at de selv kunne klare ansøgningerne.

- En af udfordringerne med systemet har været, at det ikke er muligt at søge lønkompensation ved hjælp af en fuldmagt. Det har betydet, at ansøgningerne bliver lavet ved hjælp af en fjernstyring af kundens computer, hvor de så selv har underskrevet ansøgningen med deres nem-id. Der er en del kunder, som selv har klaret ansøgningen, når bare de først har fået lidt vejledning, siger løn- og HR-rådgiver Linda Hede.

Hun har ellers stor ros til de systemer, der er sat op.

 

Omsætningskompensation

Omsætningskompensationen for erhvervslivet har betydning for landbruget på følgende vigtige punkter:

Hvis Covid-19 har ført til et omsætningstab i din virksomhed på mindst 30%, kan du som selvstændig med maksimalt 25 fuldtidsansatte få kompensation.

Ordningen er målrettet virksomhedsejere. Ordningen kræver, at den selvstændige ejer mindst 25% af virksomheden og selv arbejder i virksomheden. 

Kompensationen vil udgøre 90% af din virksomheds gennemsnitlige månedlige tab i omsætning, hvis der har været påbudt lukket op til 100%

Kompensationen til virksomhedsejeren kan dog maksimalt være 23.000 kr. pr. måned og dermed i alt knap 92.000 kr. i perioden 9. marts til 8. juli.  

Uanset branche, virksomhedsform med videre kan virksomheder søge om kompensation. Her skal der leves op til nedenstående krav:

  • Du skal forvente, at din virksomhed kommer til at opleve et fald i omsætningen på mere end 35% som følge af covid-19, eller været påbudt lukket
  • Dine faste udgifter skal udgøre mindst 12.500 kr. i perioden fra 9. marts til 8. juli 2020.

Kompensationen gælder for virksomhedens faste udgifter, såsom husleje, renteudgifter, leasing og andre uopsigelige kontrakter, hvis virksomheden har et omsætningstab på mindst 35%. Kompensationen udgør 25-80%, afhængig af størrelsen på omsætningsnedgangen. 100% hvis virksomheden har været påbudt lukket.

 

 

 

 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Thomas Tinghøj Økonomirådgiver 96 29 66 86 60 38 87 19
Thomas Tinghøj


Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere