SAGRO sætter omsætningsrekord

Udgivet d. 09-03-2023

SAGRO kan endnu en gang præsentere et overskud på den gode side af 10 mio. Pengene går direkte tilbage til ejerforeningerne og medlemmerne, der derfor kan se frem til et fortsat billigt kontingent.

Ejerforeningerne bag rådgivningsvirksomheden SAGRO, kan igen se frem til billige kontingenter, da selskabet lander et overskud på 11,8 mio. kr. Det samlede overskud er en smule mindre end i 2021, hvor ejerforeningerne kunne trække 14,5 mio. kr. ud, men årsagen skal ikke findes i driften af virksomheden.

- I 2021 havde vi stor medvind på investeringerne. I 2022 har vi ligesom de fleste andre tabt på disse, men selve driften i SAGRO og datterselskaberne er derimod stormet frem, siger Torben Jensen, der er adm. direktør i SAGRO.

Virksomheden sætter rekord på omsætningen, der lander på 289 mio. kr., og slår den tidligere rekordomsætning fra 2020 med 9 mio. kr.  

Grunden til den eskalerende forretning skal dog ikke findes i en strøm af nye kunder, men derimod på fastholdelse og en pakke med bredere rådgivningstilbud.

- Vi oplever en stor fremgang på rådgivning ifbm. energioptimering, solceller og vindenergi. Men også når det kommer til selskabs- og etableringsrådgivning er vi lykkedes med at skabe et miljø, hvor man tænker SAGRO, hvis man vil kigge på selskabsstruktur eller ønsker at etablere sig som landmand, siger han.

Fat i de unge
Hvis man ser på et bredt udsnit af kunderne i DLBR, har SAGRO godt fat i den yngre generation.

- Tal fra SEGES Innovation viser, at vi ligger et godt stykke foran gennemsnittet, ift. at rådgive den nye generation af landmænd. Dette er vi utrolig stolte af, da det er et vigtigt punkt i vores strategi, men vores målsætning er selvfølgelig at kunne tiltrække endnu flere af den type kunder, siger han, og fremhæver blandt andet det gode samarbejde med LandboUngdom og Landbrugsskolerne og fortsætter:

- En anden milepæl, vi er stolte af, er, at Landbrugsmedierne har kåret os til at være landets største rådgivningsvirksomhed, målrettet landbruget, hvis man måler på omsætning. Dette på trods af, at vi har færre medarbejdere end de konkurrenter, vi måler os op i mod, siger Torben Jensen.

Særdeles tilfreds formand
Bestyrelsesformand Sven Agergaard, er særdeles godt tilfreds med årets resultat, der økonomisk bidrager til det politiske arbejde, han og de øvrige foreningsmedlemmer arbejder med.

- I ejerforeningerne bag SAGRO driver vi et stort lands- og lokalpolitisk arbejde til gavn for landbrugets produktionsvilkår, således der tages hensyn til både miljø, klima og økonomi. De ekstra ressourcer kommer til at bidrage direkte til det arbejde, lyder det fra Sven Agergaard, der også benytter anledningen til at sige en stor tak til SAGROs knap 500 medarbejdere.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Kasper Frank Christensen Kasper Frank Christensen Kommunikationschef 96296609 31596006


Tilmelding til nyhedsbrev


Samarbejdspartnere