Taskforce om vildtskader

Udgivet d. 22-10-2020

Alle vil have mere vild natur og vilde dyr – men hvorfor er det nogle få landmænd, der skal betale for foderet?

Den problemstilling tog Jysk Landbrug livtag med ved et arrangement hos Tage Schmidt ved Grindsted. Her var sporene efter kronvildtets skader i den grad synlige.

Trods såning af bestøverbrak og velsmagende urter som cikorie blandt efterafgrøderne, foretrækker krondyrene majs. Tage har fået totalskadet i alt 4 ha majs.

Tage mener, krondyrene er kommet for at blive, og at det nu handler om at finde en fælles løsning, som tilgodeser både krondyr, jægere, landmænd og den øvrige befolkning.

Den opfattelse deler SAGROs ejerforeninger, som derfor har nedsat en taskforce vedr. vildtskader.

Gruppen består af Leif Nørgård fra Herning-Ikast Landboforening, Anders Nørgaard fra Holstebro Struer Landboforening, Flemming Merrild fra Familielandbruget Vestjylland, Ove Sidding Nielsen fra Sydvestjysk Landboforening og Erling Christensen fra Jysk Landbrug.

Naturrådgiver Rasmus Filsø Løbner fra SAGRO er tilknyttet som fagperson.

Gruppen skal koordinere og sørge for vidensdeling af fakta om alle typer af vildtskader. Desuden skal man tage fat på dilemmaer i forhold til jagtinteresser og søge at koordinere holdning med områdets hjortevildtgrupper.

I øvrigt har ejerforeningerne besluttet at genoptage arbejdet med at registrere kronvildtskader. Det har ligget stille nogle år, men fortsætter altså nu, hvor der også inddrages skader fra for eksempel bramgæs.

 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere