Covid-19-kompensationer: overskridelse af nye deadlines kan få store konsekvenser

Udgivet d. 27-04-2021

Konsekvenserne ved ikke at ansøge i tide kan være, at du mister muligheden for at få kompensation, og får du ikke slutafregnet til tiden, risikerer du at skulle tilbagebetale hele kompensationen!

Corona-virus har nu efterhånden været en del af vores liv i mere end et år. I forlængelse heraf er kompensationsordninger desværre også blevet noget, som rigtig mange er blevet nødt til at forholde sig til.

Der er både nogle ”gamle” ordninger, som skal afsluttes, og nogle nye, som skal søges.

- Konsekvenserne ved ikke at overholde deadlines kan være ret alvorlige. Derfor er det særligt vigtigt, at vi hjælper hinanden med at overholde dem. I forhold til SAGROs mange minkkunder er de fleste allerede blevet kontaktet af os, men skulle der sidde en, som vi ikke har fået kontaktet, vil vi opfordre vedkommende til at kontakte os, så vi kan hjælpe med blandt andet kompensationsansøgninger, siger økonomirådgiver og tovholder på SAGROs mink-task force, Michael Bach-Olesen.

Nedenstående skal ikke forstås som et fuldstændigt overblik, men udelukkende en opsummering af de mest gængse kompensationsordninger.

Kompensation for selvstændige
Kompensation for selvstændige er den ordning, hvor du tidligere kunne få op til 23.000 kr. pr. måned. Denne er efterfølgende blevet hævet til 30.000 kr., hvis du ikke har ansatte og 33.000 kr., hvis du har ansatte.

Der er i øjeblikket åbent for følgende perioder:

  • december 2020 – 28. februar 2021. Her er deadline 15. juni 2021.
  • marts 2021 – 30. april 2021. (5. april hvis man kun ønsker at søge hertil) Her er deadline 31. august 2021.

Hvis du søgte kompensation i perioden 9. marts 2020 – 31. august 2020, skal der laves en slutafregning. Slutafregningen skal være indberettet senest 30. juni 2021.

Kompensation for faste omkostninger
Kompensation for faste omkostninger er den ordning, som har krævet revisionsbistand, men som også har givet mulighed for at få et noget større beløb kompenseret.

Ordningen for faste omkostninger er blevet delt op i to, så man enten kan søge den ”almindelige” ordning eller ”light”-ordningen.

Light-ordningen går udelukkende på det, man kalder stedbundne omkostninger. Altså er grundlaget for kompensation noget mindre, men den kræver ikke en revisorerklæring, hvorfor arbejdet forbundet hermed også er væsentligt mindre.

Hvis du er i tvivl om, hvilken ordning der er mest relevant for dig, så kontakt din revisor eller rådgiver og få en snak om det.

Der er i øjeblikket åbent for følgende perioder:

  • December 2020 – 28. februar 2021. Her er deadline 15. juni 2021.
  • Marts 2021 – 30. april 2021. (5. april hvis man kun ønsker at søge hertil) Her er deadline 31. august 2021.

Hvis du søgte kompensation i perioden 9. marts 2020 – 8. juli, skal der laves en slutafregning. Slutafregningen skal være indberettet senest 30. juni 2021.

Konsekvenserne ved ikke at ansøge i tide (på begge ordninger) er, at man mister muligheden for at få kompensation, mens konsekvenserne ved ikke at lave slutafregningen til tiden er, at hele kompensationen skal tilbagebetales.

Hvis du efter at have læst denne smøre er usikker på, om der er taget hånd om dig og din virksomhed, eller du blot sidder med spørgsmål til kompensationsordningerne, så må du endelig kontakte din rådgiver.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Michael Emmervadt Bach-Olesen Økonomirådgiver 96 29 66 59 23 61 01 90
Michael Emmervadt Bach-Olesen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere