Mød kvægbranchens friske kræfter

Udgivet d. 10-01-2019

SAGRO og Seges holder regionsmøde i Esbjerg og Aulum 5. og 6. februar

Formand for danske kvægproducenter siden marts 2017 Christian Lund

Der er friske kræfter på alle hylder, når SAGRO og Seges holder regionsmøder i Esbjerg og Aulum, henholdsvis 5. og 6. februar.
Tre af indlægsholderne har sat sig i deres respektive stole inden for de sidste år, så det er i høj grad fremtidens folk og dermed branchens fremtid, der er på dagsordenen.

Ida Storm startede 1. oktober 2018 som sektordirektør i Kvæg Landbrug & Fødevarer. Hun blev ved ansættelsen omtalt som en stor kapacitet med meget bred viden inden for miljø- og bæredygtighedsområdet. Hun har en natur- og landbrugsvidenskabelig baggrund, med forskningserfaring indenfor kvægsektoren. Hertil kommer strategisk, erhvervspolitisk erfaring.


Formand for danske kvægproducenter siden marts 2017 Christian Lund tog over efter Peder Phillip, der havde siddet på posten i 15 år.
- Ud over at sikre, at de danske kvægbrugere i det daglige får den faglige rådgivning, de har brug for, skal vi sikre, at kvægbruget er stærkt og troværdigt rent erhvervspolitisk. Vi skal finde løsninger, der gavner landmandens bundlinje og erhvervets konkurrenceevne, og samtidig skal der leveres på en ambitiøs strategi, der har fokus på at sikre så lavt et miljø- og klimaaftryk som overhovedet muligt. Det kræver samarbejde, og at der bliver tænkt ud af boksen, har han tidligere udtalt.

SAGROs kvægchef, Morten S. Thomsen, der er den tredje taler, har også kun et lille halvt år i stolen, men han har 25 år som kvægrådgiver og driftsøkonom med i bagagen.


Han har lagt en strategi, der går ud på, at rådgiverne skal møde landmændene i deres dagligdag og deres produktion. Her skal de få høstet alle de lavthængende frugter, som kan give landmændene merværdi.


- Vi skal have fokus på de ydelser, som erhvervet har brug for her og nu, siger han. Sideløbende skal vi sikre, at rådgivningen udvikler sig i takt med landbrugets behov – og vi skal holde fokus på den udvikling, der giver nytteværdi for landmændene.


Udover de kvægfaglige indlæg fortæller el-installatør Jesper Høgfeldt Sørensen, Nørager El r om virksomhedens erfaring med at identificere krybestrøm i stalde med højteknologisk udstyr og med at finde konstruktive løsninger på det.

Regionsmøder
5. februar, SAGRO Esbjerg kl. 19-22
6. februar, Aulum Fritidscenter kl. 19-22

Ida Storm startede 1. oktober 2018 som sektordirektør i Kvæg Landbrug & Fødevarer


Samarbejdspartnere