Regionsmøder: Teknologi, bæredygtighed og samarbejde skal drive kvægranchen ind i fremtiden

Udgivet d. 20-06-2024

Bæredygtige løsninger, teknologi, innovation og et bredt samarbejde. Det bliver nogle af nøgleordene for landbruget helt generelt og specifikt for kvægbranchen i årene fremover.

 

Det var oplægsholderne ret enige om, da Landbrug & Fødevarer Kvæg afholdt to betydningsfulde regionsmøder i Holstebro og Holsted.

Her fik deltagerne mulighed for at besøge to fremtrædende bedrifter med stort fokus på teknologi og bæredygtige løsninger. I syd blev mødet afholdt hos Højvanggaard, mens mødet i Nord blev afholdt ved Stensig Agro.

Begge bedrifter er kendt for deres innovative tilgang til landbrug og deres dedikation til bæredygtighed. Gæsterne fik indblik i de nyeste teknologiske løsninger, der anvendes på bedrifterne, og hvordan de bidrager til en mere bæredygtig praksis.

En stemme ved bordet
Christian Lund, formand for L&F Kvæg, og Ida Storm, sektordirektør, gav en inspirerende præsentation om den grønne trepart og understregede vigtigheden af, at landbruget har en stemme ved bordet i beslutningsprocesserne. De fremhævede, hvordan samarbejde mellem landbruget, regeringen og andre interessenter er afgørende for at drive den grønne omstilling fremad.

Debatterne under møderne var livlige og omfattede emner som bl.a. salmonella, blue tongue og eksport af opdræt. Emner af stor betydning for landbruget og dets fremtidige udvikling, og deltagerne bidrog med værdifulde perspektiver og erfaringer.

Thomas Carstensen fra Arla leverede en skarp analyse af mælkemarkedet og gav deltagerne et klart billede af de nuværende tendenser og udfordringer. Hans indsigt var med til at belyse de økonomiske aspekter, der påvirker mælkeproducenterne, og gav anledning til mange interessante diskussioner.

Samlet set var regionsmøderne i Holstebro og Holsted en stor succes, hvor teknologi, bæredygtighed og vigtige branchespørgsmål blev sat i fokus.
Deltagerne gik derfra med ny viden og inspiration til at fortsætte arbejdet med at gøre dansk landbrug endnu mere innovativt og bæredygtigt.

 

 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere