Frederik vil gøre landmænd dygtigere

Udgivet d. 11-09-2018

At forvandle en bar mark til en god, sund og stærk afgrøde, er det mest meningsfulde håndværk, 25-årige Frederik Jensen kan forestille sig.

I praktiktiden hos SAGRO har Frederik som her været på kornsyn. Han har også deltaget i forsøgsarbejde, udfyldt hektarstøtteansøgninger og meget andet.

Tekst: Lilli Snekmose

- Vi brødføder jo verden, og det er et arbejde, jeg gerne vil lægge mit liv og karriere i. Allerhelst vil jeg gerne være planterådgiver.

I efteråret søgte Frederik Jensen uopfordret en praktikplads hos SAGRO Planter & Miljø i Esbjerg, efter han havde afsluttet uddannelsen som produktionsleder. Og lysten til at rådgive landmænd er kun blevet større, efter at han fra februar og hen over sommeren har fulgt planterådgiverne i SAGRO.

Nu er han begyndt på den toårige jordbrugsteknologuddannelse på plantespeciale-linjen, så han kan komme et rådgiverjob nærmere.

Videbegærlig

- Jeg vil gerne helt ind til kernen og være med der, hvor ny viden bliver opsamlet og formidlet, fortæller han.

Han har nydt - og suget til sig - mens han har siddet med til møder, hvor SAGROs planterådgivere har haft dybtgående faglige diskussioner. Forsøgsresultater, egne erfaringer og nye iagttagelser, ny forskning, holdninger og synspunkter er blevet vendt og drejet.

- Fordi SAGRO er så stor en virksomhed, så er der mange observationer at dele. Det er ikke altid, det resulterer i én fælles linje for rådgiverne, men det kan jeg godt lide, for det giver en bredde. Det betyder, at landmænd, der lykkes med pløjefri dyrkning eller direkte såning, også kan finde rådgivere, der vil være med til at nørde i de emner, siger Frederik, der har haft lejlighed til at være med, både da den landsdækkende erfagrupper om raps og en tilsvarende om kartofler mødtes her i foråret.

- Specialisterne kan virkelig gøre nytte, når de formidler deres viden til landmænd, mener han.

Sund og frugtbar jord

Tørke og vanding har også fyldt meget, og han har fået indsigt i de mange parametre - også økonomiske - man skal inddrage, når man skal beslutte, hvad der skal vandes - og hvor længe det giver mening.

Frederik er stolt af at være en nørd med planter, og fagligt er han mest nysgerrig på alt det, der sker under jordoverfladen.

- Det er superspændende at få mere viden om, hvordan vi får en frugtbar, sund jord at arbejde med.

I fritiden prøver han at omsætte sin viden i praksis. Han har lejet jord og har 20 ha med kartofler og 8 ha med korn.

Frederik Jensen drømmer om at gøre nytte som planterådgiver - nu læser han til jordbrugsteknolog.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Christian Hansen Afdelingsleder, Salgsafgrøder 76 60 23 97 20 43 81 25
Christian Hansen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere