”Udbytterne var så horrible, at ingen kunne forstå, hvordan det kunne lade sig gøre”

Udgivet d. 02-02-2024

190 interesserede landmænd dukkede op til den første af to Aftenkongresser, der arrangeres af SAGRO Planter & Miljø og ØkologiRådgivning Danmark.

Var man forbi torsdagens Aftenkongres i Aulum, var der ingen undskyldning for ikke at komme hjem med en masse ny viden.

Aftenens første oplæg stod Tom Axelgaard bag - manden der grundlagde Goodvalley i Polen for senere at udvide til Ukraine. Han berettede gribende om den proces, han stod overfor, da han i start 90´erne valgte at kaste sig ud i at producere grise i Østeuropa.

- De havde de nyeste maskiner, computerstyrede fodersystemer, fuldspalter og en masse andet, som var blevet bygget inden muren faldt. Det blev bygget med en tro på, at hvis man bare havde det dyreste og bedste udstyr, så lavede grisene nærmest sig selv, sagde han.

Virkeligheden var dog en noget anden, og udbytterne var så horrible, at ingen fra Danmark kunne forstå, hvordan det kunne lade sig gøre. Tom Axelgaard blev hurtigt bekræftet i, at kilden til et velkørende landbrug var medarbejderne, og som han sagde:

- Management, management og management.

Herefter var det Henrik Nørskov Pedersen fra Stiesdal SkyClean A/S, der fortalte om alle fordelene ved at bruge pyrolyse til at nå landbrugets målsætninger, og den retning Stiesdal arbejder i på området.

Da kaffen og den obligatoriske æblekage var sat til livs, fordelte de fremmødte sig på fem sessioner, som de havde tilmeldt sig forud for kongressen; salgsafgrøder, grovfoder, kartofler, miljø og økologi. Her stod rådgivere fra SAGRO og ØkologiRådgivning Danmark klar til at vidensdele og svare på spørgsmål.

Missede du kongressen i Aulum så fortvivl ikke, da SAGRO Planter & Miljø i samarbejde med ØkologiRådgivning Danmark afholder endnu en kongres i Billund d. 7. februar, med de samme talere og spor. Du kan finde tilmelding her (det er gratis).

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Klaus Hvas Sørensen Klaus Hvas Sørensen Chef, Planter & Miljø 96296629 22512776


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere