SAGROs rådgivere gør undervisningen virkelighedsnær

Udgivet d. 26-11-2020

SAGRO er en rådgivningsvirksomhed, der lever af at sælge viden til landbruget - viden, der også er eftertragtet i uddannelsesverdenen.

Flere af SAGROs rådgivere underviser på landbrugsskolerne i det midt- og vestjyske.

Her klæder de studerende på inden for emner som regnskab, økonomi, strategi, HR og ledelse, og det er positivt, for der er stor efterspørgsel på veluddannede unge i landbruget.

Søren Hansen, der til daglig arbejder som driftsøkonom hos SAGRO, tilbringer for tiden hver mandag formiddag på Grindsted Landbrugsskole, hvor han underviser et hold produktionsledere i produktionsøkonomi.

Det lille hold med otte udlærte landmænd går på ”Produktionsleder+”. Uddannelsen følger den generelle bekendtgørelse, men rummer det ekstra element, at SAGROs rådgivere bliver en del af undervisningen. Det medfører, at de studerende arbejder med virkelige og helt aktuelle udfordringer, som SAGROs kunder kan stå med i forhold til både økonomi og driften i stald og mark.

Opnår synergieffekt
For Søren Hansen er det hans første gang som underviser, men nogle af hans kolleger har tidligere undervist i faget.

- Jeg er glad for at undervise på landbrugsskolen. Det er en god udfordring for mig selv, blandt andet fordi det tvinger mig til at få opfrisket teorien, og de studerende drager ofte nogle helt nye betragtninger frem, som også kan være lærerige for mig, sammenfatter den erfarne driftsøkonom.

Det er netop denne synergi, der gør, at landbrugsskolerne gerne vil tiltrække undervisere fra erhvervslivet, som kommer med praktisk erfaring og dermed kan komme med praktiske eksempler fra landbrugets hverdag.

For SAGRO er det selvfølgelig også en god måde at vise sig frem for de studerende.

- Hvis de på et tidspunkt skal ud at være selvstændige landmænd, vil de jo være vores kommende kunder, og måske kunne de også få interesse for det at være rådgiver, bemærker Søren Hansen.

I første omgang gælder det dog udarbejdelsen af en større skriftlige opgave, som til januar skal forsvares ved en mundtlig eksamen.

Søren Hansen underviser produktionslederne i produktionsøkonomi. Forløbet omfatter blandt andet regnskabsforståelse, investeringsøkonomi, finansiering, budgetlægning og -opfølgning og langsigtet planlægning.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere