Undgå grimme overraskelser – læs din forsikringspolice grundigt igennem

Udgivet d. 14-05-2024

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis uheldet er ude. Din forsikring dækker måske slet ikke så godt, som du går og tror, så læs betingelserne i din police grundigt igennem, lyder opfordringen fra SvineRådgivningen.

 

Indrømmet - det er nok ikke den mest spændende læsning, men det er tiden og indsatsen værd at læse dine forsikringspolicer grundigt igennem.

Sådan lyder opfordringen fra Pernille Elkjær, der er rådgiver ved SvineRådgivningen, i den seneste udgave af SAGROs podcast ”Fredagstelefonen”.

-Jeg har lige siddet med en driftstabsopgørelse i en forsikringssag, der drejer sig om ventilationssvigt i en klimastald. En ting er de døde grise, der følger med et sådan svigt, og det er slemt i sig selv. Men når man så skal i gang med det med forsikringsselskabet, så dukker der nogle ting op i folks policer, som man måske ikke har været opmærksom på, siger Pernille Elkjær.

Dokumentation er vigtig
I forbindelse med ventilationsanlæg kan der for eksempel i policen stå, at man løbende skal lave test af alarmsystemet og føre logbog over disse test, og at man også minimum skal have et årligt service af systemet og skal kunne fremvise en kvittering for servicen. Man skal kunne dokumentere, at man har noget, der er velfungerende, og at man reagerer på alarmen, når den lyder på telefonen.

-Man er dækket mod fejl og dumheder, som hvis man for eksempel trykker på en forkert knap, men man er ikke nødvendigvis dækket, hvis man slet ikke får tændt for anlægget, så der kan være mange faldgruber og detaljer. Derfor kan jeg kun opfordre til, at man får læst sine forsikringspolicer grundigt igennem og får kigget på betingelserne, ikke mindst hvis man har haft sine forsikringer i licitation og har tilbud fra flere selskaber, siger fra Pernille Elkjær.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Pernille Elkjær Pernille Elkjær 40 26 39 88


Tilmelding til nyhedsbrev


Samarbejdspartnere