Vinderne af FremtidensLandmand er fundet

Udgivet d. 27-01-2021

For tredje år i træk hylder og præmierer FremtidensLandmand tre af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller.

FremtidensLandmand er opstartet som et samarbejde mellem SEGES og LandbrugsMedierne og er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank,, Agromek, Yara og SAGRO. 

Hvert år bliver der kåret en vinder i de tre kategorier Teknologi, Afsætning og Bæredygtighed. Udover hæder og omtale får vinderne blandt andet 25.000 kr. hver.

Målet med kåringen er inspirere andre landmænd, der har innovative idéer og iværksætterlyst, til at få deres idé til at modne, vokse og udmønte sig i en forretning, der skaber vækst både for landmanden og erhvervet.

SAGRO har de to foregående år været så heldige, at SAGRO-kunder er endt på podiet i nogle af kategorierne. I år var det desværre ikke tilfældet.

Til gengæld fik SAGROs direktør for Økonomi & Strategi, Bjarke Poulsen, fornøjelsen af at overrække prisen som Fremtidens Landmand 2020 i kategorien ”Bæredygtighed”. Prisen gives til en landmand, der har udviklet og iværksat et eller flere bæredygtige initiativer i virksomheden og dermed styrket den økonomiske bundlinje.

Forener bæredygtighed og høj produktivitet
Hæderen tilfaldt i år Michael Bundgaard fra storlandbruget Klitgaard Agro ved Hals i Nordjylland.

På Klitgaard arbejder han ud fra det internationalt anderkendte dyrkningssystem Conservation Agriculture, der forener bæredygtighed og høj produktivitet. Derudover er initiativer som faunastriber, bæredygtig jagt og energiproduktion i form af fem vindmøller og to biogasanlæg med til at sætte bæredygtighed i højsædet.

Her kan du se et portræt af hver af de tre vindere af FremtidensLandmand:

Afsætning

Teknologi

Bæredygtighed

 

Conservation Agriculture bygger på tre principper:

  1. Minimal forstyrrelse af jorden – kun direkte såning
  2. At jorden aldrig er bar, idet den enten er dækket af en afgrøde, en efterafgrøde eller af afgrøderester (halm mm)
  3. Et varieret sædskifte og aldrig samme afgrøde to år i træk (undtagen flerårige afgrøder)

Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere