Fremtidens Landmand: Vil du vinde 25.000 kr?

Udgivet d. 20-09-2022

​Jagten er gået ind på Fremtidens Landmand, og LandbrugsMedierne søger efter forbilleder inden for bæredygtighed, teknologi og afsætning.

Dygtige landmænd, der er fremsynede, har god økonomi og et godt omdømme i både landbruget og samfundet. Dem søger LandbrugsAvisen nu tre af til avisens spalter i 2022 under overskriften Fremtidens Landmand. 

Det er femte gang, at avisen kører Fremtidens Landmand for at vise eksempler på landmænd, der har udviklet stærke forretningsmodeller inden for primærproduktion. Der er tre kategorier. Landmændene skal arbejde målrettet med bæredygtighed, nye teknologiske løsninger og/eller nye måder at afsætte deres varer på.

Sidste års vinder af kategorien afsætning Marianne Fløe Hestbjerg udtaler:

- Det er attraktivt at vinde en pris, fordi det er et skulderklap, og man bliver glad. Det er interessant med Fremtidens Landmand, at kåringen bliver fulgt op af en række interviews, hvor man kan uddybe sine visioner og tanker, siger hun.

De tre kategorier er:

Teknologi:

Prisen gives til en landmand, der har udviklet sin virksomhed via et teknologisk eller digitalt spring, som dermed optimerer og udvikler landbrugsvirksomhedens grundlæggende forretningsmodel.

Afsætning:

Prisen gives til en landmand, der enten alene eller i samarbejde med andre har arbejdet med nye afsætningsmuligheder. Det kan både være et eksisterende eller nyt produkt, som afsættes via en eller flere nye salgskanaler.

Bæredygtighed:

Prisen gives til en landmand, der har udviklet og iværksat bæredygtige initiativer i virksomheden, der har været med til at styrke én eller flere af virksomhedens bundlinjer: den miljømæssige, den sociale og den økonomiske bundlinje.

Skal inspirere

Målet med kåringen er at sætte fokus på nye veje til vækst i landbruget. Ved målrettet omtale og eksemplets magt skal initiativet inspirere andre landmænd, der har innovative idéer og iværksætterlyst, til at få deres idé til at modne, vokse og udmønte sig i en forretning, der både skaber vækst for landmanden og erhvervet.

De kårede landmænd får ud over æren hver en pris på 25.000 kr. og vil optræde i LandbrugsAvisens spalter gennem hele 2022

Så hvis du er - eller kender - Fremtidens Landmand, så skynd dig ind på https://landbrugsavisen.dk/FL23 for at nominere en kandidat. 

Om Fremtidens Landmand

Fremtidens Landmand er opstartet som et samarbejde mellem Seges og LandbrugsMedierne og er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO og Yara.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere