Det er højsæson for haglskader

Udgivet d. 07-06-2021

Sommeren er højsæson for haglskader, og der har allerede nu været flere store skader. Ikke kun på afgrøder, men også på bygninger. Læs her, hvad du skal være opmærksom på i forhold til forsikring.

Er afgrøden forsikret?
For at få erstatning for haglskader på afgrøder skal der være tegnet haglskadeforsikring, og både afgrødens art og dyrket areal skal fremgå af forsikringspolicen.

Anmeldelsesfrist for haglskader på afgrøder
Der er en anmeldelsesfrist for haglskader på afgrøder. Er du forsikret i Alm. Brand eller Lokalforsikring, skal skaden være anmeldt inden 72 timer efter haglnedslaget. Er du forsikret i Topdanmark eller Gjensidige, er fristen 48 timer. Fristen for kunder hos Tryg er tre hverdage.

Udgifter til skadebegrænsning skal aftales med forsikringsselskabet
Hvis det er muligt at begrænse skaden ved sprøjtning eller omsåning, skal det aftales med forsikringsselskabet forinden.

Bistand ved skadeopgørelse
Ønsker du at få din planteavlskonsulent med til skadeopgørelsen, skal det forinden aftales med forsikringsselskabet, om de vil afholde denne udgift.

Skader på bygninger
Store hagl kan medføre omfattende skader på tagene. Skaden dækkes af bygningsforsikringen, hvis der er tegnet forsikring mod storm og anden bygningsskade.

Spørgsmål?
Ring til DLBR Forsikringsmægler på tlf. 57 86 02 80.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere