En sød bid af Sjælland

Udgivet d. 02-05-2019

SAGROs datterselskab ØkologiRådgivning Danmark skal rådgive sjællandske roedyrkere

ØkologiRådgivning Danmark har i forvejen et samarbejde med Østdansk Landboforening, og skal nu assistere Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

- Ligesom vi tilbyder rådgivning til vores konventionelle dyrkere, ønsker vi også, at der fra Nordic Sugar vil være et godt rådgivningstilbud til vores økologiske dyrkere. Vi ønsker at supplere vores egen rådgivning, så derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, siger Bo Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar.

Også fra Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. For mere end et år siden ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef, som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning. 

Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi har vi etableret en samarbejdsaftale med ØkologiRådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning”, siger økologichef Hans Bach Lauritsen.

Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere, har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, siger direktør Torben Flinch, Østdansk Landboforening.

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, og hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden. Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

Det bliver de to rådgivere, Kjeld Forsom og Poul Christensen, fra ØkologiRådgivning Danmark, der kommer til at tage turen  til de sjællandske roedyrkere

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Kjeld Forsom Økologirådgiver i ØkologiRådgivning Danmark 25 57 98 89
Kjeld Forsom

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Poul Christensen Økologirådgiver i ØkologiRådgivning Danmark 30 62 75 45
Poul Christensen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere