Kom til Sofari hos Nicolaj Pedersen

Udgivet d. 16-05-2022

Nicolaj Pedersen driver Stenager Økogris ved Hovborg. Her er det grisen, han og medarbejdere lever for. Gården er en af værterne ved årets Sofari, hvor danskerne kan komme ud og se den økologiske gris i sit naturlige element. Det er søndag den 22. maj fra kl. 10-14.

Grise, der sprutter af sundhed og god dyrevelfærd, er nøglen hos Stenager Økogris ved Hovborg i Sydjylland. Gården drives økologisk og både ejere og medarbejdere arbejder hele tiden på at udvikle økologien. Det viser sig også i markerne, hvor 60 procent af det foder, grisene får, produceres på egne jorde. Også når det gælder bæredygtighed arbejdes der hver dag for at udvikle gårdens bæredygtighed.

At gården deltager i Sofari er langt fra en engangsforestilling. Hvert anden år i de sidste mange år har både Lisbeth og Nicolaj Pedersen åbnet landbruget for danskerne.

- Det giver os en helt særlig mulighed for at vise vores landbrug frem, få en god dialog med forbrugerne, der vil vide mere om økologien. Vi er stolte af de fødevarer, vi er med til at lave, og her er Sofari et godt udstillingsvindue, siger Nicolaj Pedersen, der også byder på smagsprøver for dem, der finder vej til Hovborg.

Gården, der leverer grise til Friland, er en af 13 gårde i landet, der gør klar til årets Sofari. Det er gratis for alle at deltage, og aktiviteterne varierer fra gård til gård.

 

Stenager Økogris kan besøges på adressen: Hovborgvej 84, Hovborg fra kl. 10-14. d. 22. maj 2022.​

Sofari arrangeres i et bredt samarbejde mellem Landbrug &Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød).

sofari.dk kan man se, hvilke gårde der deltager i Sofari, hvad man kan opleve på de enkelte gårde, ligesom man kan læse mere om øko-grisens liv.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere