Får du de bedste priser? Hold godt øje med fodermarkedet

Udgivet d. 10-06-2024

Det kan være svært at vide, hvornår man skal slå til, og derfor kan det være fristende at udlicitere opgaven til andre.

 

Der er store udsving på råvaremarkedet, og mange føler, at de rammer forkert, når de køber foder.

Nogen lytter til købssignaler fra AgroMarkets eller lignende, andre entrerer med foderstoffer, og andre er med i en indkøbsforening og betaler kontingent for det.

Sidste år lancerede DLG i samarbejde med Danish Crown foderhandel gennem Andelstanken 2.0, men har det været et godt projekt for de landmænd, der ad den vej har fået dækket foderbehovet?

Det har SvineRådgivningen været med til at kigge lidt nærmere på, og det umiddelbare svar er nej.

- Vi har sammenlignet landmandens priser gennem Andelstanken 2.0 med priser fra andre firmaer og leverandører i det første år, siden starten i februar 2023. Ud fra det kan vi se, at de har betalt 13 øre mere pr. foderenhed sammenlignet med dagsprisen, fortæller Bjarne Knudsen fra SvineRådgivningen i den seneste udgave af SAGROs podcast Fredagstelefonen https://www.sagro.dk/om-os/info-materiale/podcast

Han mener, at en del af forklaringen ligger i, at Andelstanken 2.0 dækker tre måneder frem, og altså således ikke er helt dagsaktuel.

- Det er virkelig en god idé selv at følge med og have fingeren på pulsen af markedet for på den måde at sikre sig de bedste priser, når der skal købes foder hjem, der kan være mange penge at spare, lyder opfordringen fra Bjarne Knudsen.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Bjarne Knudsen Bjarne Knudsen Agronom 20 33 11 10

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Det er virkelig en god idé selv at følge med og have fingeren på pulsen af markedet for på den måde at sikre sig de bedste priser, når der skal købes foder hjem. BJARNE KNUDSEN

Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere