Farmsupport: Malene kan det, landmanden ikke vidste, han havde brug for

Udgivet d. 03-05-2024

Under sine ansættelser på forskellige landbrugsbedrifter opdagede Malene, hvordan hun som struktureret "blæksprutte" kunne hjælpe sine chefer med en lang række kontoropgaver.

Hun er mere struktureret end gennemsnittet - hvis man skal sige det på godt jysk. Det er der også behov for, når man skal jonglere med kontoropgaver for 5-6 forskellige virksomheder hver uge, og det er netop det, 29-årige Malene Rathleff Kring Simonsen, der er ansat som Farmcontroller hos SAGRO, kommer til at gøre. Sammen med SAGRO, åbner hun nemlig op for et nyt koncept under navnet Farmsupport.

Med en uddannelse som agrarøkonom og efterfølgende beskæftigelse med malkekvæg og senere slagtekalve, har hun et godt kendskab til de landbrugsrelaterede udfordringer, som landmanden bokser med.

- De steder jeg har arbejdet, er jeg endt med at sidde med et halvt ben på disse opgaver, da jeg har et godt flair for det. Jeg synes, det er spændende opgaver, så det var en oplagt mulighed, at hjælpe med at starte Farmsupport op hos SAGRO, siger hun og fortsætter:

- Jeg har længe undret mig over, at der ikke tilbydes sådan en ydelse til landmanden, og jeg var faktisk tæt på at gå selvstændig med dette tilbud, siger hun.

 

Kan stresse unødvendigt

Helt tilfældigt kom hun dog i kontakt med Bo Kær Pedersen fra SAGRO, hvor man allerede arbejdede med idéen om at tilbyde sådan en service til kunderne. Han arbejder som HR- og ledelsesrådgiver hos SAGRO, og han ved om nogen, hvordan de forefaldende kontoropgaver kan stresse landmanden unødvendigt.

- Da Bo kom med forslaget, tog vi en snak i afdelingen, og alle var enige om, at det var en oplagt mulighed for at lancere Farmsupport langt hurtigere end planlagt. Efter dialog med Malene vurderede jeg, at hun var perfekt til den rolle, siger Søren Strebel, der er afdelingsleder i Økonomi og Strategi i SAGRO.

Og det er nødvendigt med den helt rigtige profil til rollen, da det bestemt ikke er et job for alle.

- Det kræver struktur og et overblik udover det sædvanlige. Det var f.eks. en rolle, som jeg ville have meget svært ved at udfylde. Men der er vi heldigvis forskellige, griner han.

 

Ikke en Farmsekretær

Men hvad er forskellen på Malenes rolle som Farmsupport og den velkendte farmsekretær?

- Jeg løser flere opgaver end farmsekretæren. En farmsekretær tager sig primært af bogholderi og bogføring, hvor jeg også klarer jobopslag, rekruttering, mindre HR-opgaver, indberetninger osv., siger hun.

Derudover vil Malene også løse opgaver som ajourføring af APV, sprøjtejournaler og medicinregnskab. Ja, faktisk alt hvad man kan forestille sig, at der kan forekomme af administrative opgaver i en landbrugsvirksomhed.

Vil du høre mere om SAGRO Farmsupport, eller få en snak med Malene om, hvordan hun kan bidrage til din bedrift, kan hun fanges på 7660 2176 eller msi@sagro.dk.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Malene Rathleff Kring Simonsen Malene Rathleff Kring Simonsen Farmcontroller 76602176 20450351


Tilmelding til nyhedsbrev


Samarbejdspartnere