Gode muligheder i stigende rente

Udgivet d. 19-03-2020

Landmand sparede 780.000 kroner ved låneomlægning

Uroen på aktiemarkedet er ikke slut endnu, men der er netop nu gode muligheder for at få barberet gæld væk.

En stor del af de danske landmænd har fastrente-lån med 0,5 % - 1,0 % i rente.

Netop nu har de ekstraordinær mulighed for at barbere noget af deres gæld væk, fordi renten stiger, mens obligationerne reelt er i frit fald.

Direktør i SAGRO Finans & Formue, Per Sveistrup, var i dialog med en landmand, som havde læst den artikel, Per havde skrevet til Effektivt Landbrug, og som beskrev mulighederne for at udnytte den stigende rente til omlægning.

Det var en kunde, der for kort tid siden havde hjemtaget et 0,50 % 20-årigt lån til kurs 99,90. Hans rådgiver i et eksternt rådgiverhus, sagde til ham, at det kunne nok ikke svare sig at omlægge, da det vil gå op i omkostninger.

Per Sveistrup udarbejdede en hurtig beregning til ham, der vise, at han kunne tjene ca. 500.000 kr. efter skat og omkostninger.

Omkostningerne ved indfrielse er reelt kun kurtagen + mindre omkostninger. Hans rådgiver havde sagt, at det nok ville koste ham omkring 150.000 kr. Per Sveistrup kom frem til omkring 12.000 kr. for indfrielsen.

- Problemet er, at rigtig mange ikke har styr på, hvad de vil sige, når man indfrier lån ved almindelige obligationskøb, siger Per Sveistrup.

Det er MEGET vigtigt, at alle, der et har fastrentelån får spurgt (de rigtige) rådgivere og få afklaret om konvertering har værdi for dem.

For langt de fleste er der tale om skattefrie gevinster, ligesom omkostningerne er langt mindre end ved en traditionel omlægning.

- Min anbefaling er at omlægger til Cibor6, da F5-renterne er begyndt at stige, siger Per Sveistrup.

Kurserne er pr. 19.3. kl. 15.45

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Per Sveistrup Direktør SAGRO Finans & Formue 76 60 23 48 21 76 39 53
Per Sveistrup


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere