Hvorfor er obligationsrenterne så lave nu?

Udgivet d. 28-03-2019

Og hvorfor er aktierne ikke fulgt med ned?

Per Sveistrup, Direktør i SAGRO Finans & Formue

Det går godt nok hurtigt i denne tid.

1,5 % lån med afdrag og 30 års løbetid er nu lukket for nye tilbud. DLR dog stadigvæk åbent.

Det betyder, at fastrente 30 år med afdrag nu er det lån, man skal vælge, og her er en indikationskurs omkring kurs 95,50 – 96,00 (-DLR)

Når man søger forklaring på det lave rente niveau, finder man svar som handelskrig, recession, Brexit m.v. - men passer det? Er det så alvorlige forhold, at det medfører, at renten på 10-årige statsobligationer er i 0,0 og 30-årige lån fås til omkring 1,25 %. Historisk har der da af og til været uro af forskellig karakter, uden at renten har været i nærheden af det her niveau.

Ser man på aktierne, ligger de jo helt fint - og ville de ikke være faldet dramatisk, hvis ovennævnte var så alvorligt, som renteniveauet antyder?

Personligt tror jeg ikke, vi er på vej ind i en global recession, men snarere på vej mod lidt lavere vækst i en periode. Men situationen kan naturligvis blive værre, men også bedre. Det sidste afspejles dog ikke i obligationsrenterne.

Når aktierne ikke er ramt, trods førnævnte problemstillinger, ser jeg i høj grad renteniveauet stærkt understøttende for aktiemarkedet. Man skal jo huske, at når pengene skal placeres, ser man på, hvilke alternativer, der er, og der er stadigvæk udsigt til fornuftige regnskaber fra virksomhederne generelt, selvom nogle naturligvis bliver ramt, når væksten falder.

Lige nu er der en opfattelse af, at renten ikke kan stige igen, og renteniveauet afspejler den holdning. Men naturligvis kan den det!

Uanset ens holdning til det fremtidige renteniveau, syntes jeg fortsat det vil være fornuftigt at tænke fastrente ind i ens lånesammensætning, da et valg af fastrente ikke nødvendigvis behøver at afspejle ens holdning til renten, men mere en holdning til risikoafdækning. Og når risikopræmien efterhånden er så lav, bliver det også en noget nemmere beslutning.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Per Sveistrup Direktør SAGRO Finans & Formue 76 60 23 48 21 76 39 53
Per Sveistrup


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere