Imødekommer lovkrav og giver hurtigere og bedre vagtplanlægning

Udgivet d. 10-11-2023

Det bliver snart et lovkrav at indføre et arbejdstidsregistreringssystem som SAGRO Time, men ud over overholdelse af det nye lovkrav, så vinder man også flere andre fordele ved SAGROs løsning.

Det bliver snart et lovkrav at indføre et arbejdstidsregistreringssystem som SAGRO Time, men ud over overholdelse af det nye lovkrav, så vinder man også flere andre fordele med vores løsning. Med SAGRO Time kan man hurtigt og nemt lave vagtplaner, og få et godt overblik over både planlagte og udførte vagter.

Når Gitte Hvelplund fra Mosegård skal lave vagtplaner for medarbejderne, bruger hun i dag mindre tid, da hun kan kopiere vagtplanerne uge for uge. Gitte synes især det er smart, fordi vagtplanerne kan laves hurtigt, og så giver det samtidig et bedre overblik.

Før SAGRO Time gik der lang tid med at lave rettelser i vagtplanen, som så skulle opdateres og printes i fem eksemplarer. Derfor skrev Gitte ned på en seddel, hver gang en medarbejder bad om ændringer, så hun kunne rette det senere. I dag tilføjer Gitte ændringerne direkte i vagtplanen med det samme, fordi det er så nemt. Det er især en fordel når vagtplanen afviger fra normalen.

- I sommers har vi haft tre elever i to måneder, så der har vi lavet en del om på vagtplanerne. Så medarbejderne har fulgt med på telefonen, og været opdaterede på, hvordan de skulle møde ind. På den måde er SAGRO Time en særlig fordel, når vagtplanen ikke bare er som normalt – f.eks. i sommerferieperioden, siger hun.

Medarbejderne er glade for at have et bedre overblik over hvornår de skal arbejde, og så giver de besked til Gitte, hvis de ikke kan en dag, hvor de har fået en vagt. For medarbejderne kan se deres arbejdsplan direkte på telefonen i SAGRO Time appen.

- De unge mennesker synes helt sikkert det er smart, at de kan se deres vagter på telefonen, siger hun.

Før Mosegård startede med SAGRO Time fik medarbejderne ikke deres arbejdsplan udleveret, men kunne kun se den på arbejdspladsen, hvor en printet version var hængt op.

Nu stempler medarbejderne ind med ansigtsgenkendelse på SAGRO Time stempeluret. Gitte fortæller dertil at medarbejderne ikke var helt lun på dén ide fra starten af, og at de havde kommenteret: ”Skal vi nu også til at stå og se smarte ud foran den tablet der?”. Men i dag synes medarbejderne, det er fedt, da de altid har deres opdaterede vagtplan i lommen.

- De er godt tilfredse (med SAGRO Time red.).  Nabodrengen er også med på løsningen, og han holder øje med, om der kommer en vagt ind i vagtplanen og ringer selv og spørger, når han synes der er gået for lang tid, men ellers kommer han bare på arbejde, når der er lagt en vagt ind til ham – han opdager det selv på mobil appen, siger hun. 

Gitte fortæller, at den vigtigste funktion for hende i vagtplanlæggeren er, at kunne kopiere vagtplanen fra uge til uge, samt enkeltvis per medarbejder. Det synes hun er særligt brugbart, når man kører faste rul.

Vi dristede os til at spørge Gitte, om hun kunne undvære SAGRO Time i dag, og hertil havde hun prompte et kækt svar.

- Ja, det kunne jeg da sagtens. Men jeg tror ikke, det ville være sjovt. Jeg tror heller ikke mine medarbejdere ville synes det ville være sjovt – men det har da fungeret før, siger hun. 

Hun uddyber og fortæller, at når man har unge mennesker ansat, så er det dén vej det går.

- De vil hellere have det på computer og telefon end på papir, og det er også nemmere at vi sparer det papir, siger hun.

Bedriften sparer en masse papir, som Gitte før i tiden var nødt til at gemme i en mappe, i tilfælde af at der skulle opstå spørgsmål til aftaler eller andet. Medarbejderne fik indimellem en kopi, men var også trætte af, at alt skulle skrives under og kopieres. Med SAGRO Time kan man selv se det hele i systemet, og det har derfor også ført til mere tillid og langt færre uoverensstemmelser.

Gitte fortæller har derfor et klart råd til andre der overvejer det.

- Der er ikke andet at gøre, end at gå i gang med at bruge det.

SAGRO oplyste for et par uger siden om en ny lov, som vil pålægge landmænd med ansatte, at indføre et arbejdstidsregistreringssystem. Dette lovforslag har nu været i høring og forventes fremsat for folketinget i november med ikrafttrædelse per 1. januar 2024. Derfor vil vi gerne gentage Gittes anbefaling – det er bare om at komme i gang med SAGRO Time.

Vil du også have bedre overblik og nemmere vagtplanlægning, samt være klar til at løfte de nye regler, så kontakt os nu og kom i gang med SAGRO Time.

Opdatering: Lovforslagets ikrafttrædelse er udskudt til 1. Juli 2024, men SAGRO anbefaler stadig at indføre et tidsregistreringssystem snarest, så man er klar til at løfte lovkravet. Vi forventer lidt ventetid på opstart hvis man venter for længe.

Du kan fange vores SAGRO Time specialist Kim på: 22804080 eller mail kim@sagro.dk

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Kim Alexander Jensen Kim Alexander Jensen Digitaliseringsassistent 76602471 22804080


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere