Lad bilagene drysse ind til revisorassistenten

Udgivet d. 05-01-2022

Hos SAGRO Regnskab er man i fuld gang med vores regnskabsproduktion, og har derfor ekstra hænder til bogføring og kontering lige nu. Derfor vil det være en meget stor hjælp at du mailer os dine bilag eller kommer ind med dem fysisk.

For pokker, hvor kan det være svært at tage sig sammen til at få afleveret de bilag! Næsten alle kender det, og hører man til den gruppe, der afleverer papirbilag, bliver det næsten endnu mere uoverskueligt.

Men her kommer en løftet pegefinger og et godt råd: Aflever bilagene mindst én gang i kvartalet og helst en gang om måneden. På den måde hjælper du revisor-assistenten – og når du hjælper hende eller ham, hjælper du i sidste ende også dig selv.

- Jeg har da prøvet at sidde den sidste dag, før der skal indberettes moms, med en lang række bilag og have næsten umuligt ved at nå det, fordi vi først fik papirerne dagen før, fortæller digitaliseringskonsulent i SAGRO, Lene Bech Søndergård.

Men det er ikke alene momsen, der kan blive et problem, hvis man afleverer sine bilag i sidste øjeblik. Bogføringen bliver også bedre, hvis man afleverer bilagene løbende.

For når bogføringen kan laves i god tid, bliver der også bedre tid til for eksempel at få en god gennemgang af regnskabet med revisoren.

- Det er meget enkelt: Hvis vi kan lave bogføringen inden jul, har vi bedre tid til at lave regnskaberne efter jul, og så har revisoren også bedre tid til at sætte sig ind i regnskabet og gennemgå det med kunden, forklarer Lene Bech Søndergård.

Det er dog ikke alle, der har afleveret alle bilag for 2021 endnu, så derfor kommer SAGRO regnskab med en opfordring til at alle.

- Vi er i fuld gang med vores regnskabsproduktion, og har derfor ekstra hænder til bogføring og kontering lige nu. Derfor vil det være en meget stor hjælp at man mailer os sine bilag eller kommer ind med dem fysisk, hvis man foretrækker dette, siger Helle Juul Zederkof, der er Chef, regnskab.

Tag springet i 2022

Når man først har opdaget, HVOR let det er at sende sine bilag ind digitalt, er det også en mulighed. Så sparer man også turen ind til SAGRO en gang om måneden – eller man sparer portoen.

Princippet er enkelt: Alle bilag, man modtager på mail eller elektronisk, sender man videre til sin egen Summax-konto.

- Det er nemt at gøre, når man alligevel betaler regninger, understreger Lene Bech Søndergaard.

De enkelte bilag, man stadig modtager på papir, er det nemt at scanne på telefonen med en særlig app, som det tager under fem minutter at installere. Også det kan man eventuelt få hjælp til.

- Bliver man aktiv Summax-kunde, gælder dog det samme princip: Vi vil gerne have alle bilag løbende, så vi ikke skal lave bogholderiet i sidste øjeblik, understreger Lene Bech Søndergård.


Samarbejdspartnere