Landboforening og maskinforhandler redder traktorkørekort

Udgivet d. 12-02-2020

Samarbejde gør det muligt, at unge i Holstebro-området nu igen kan erhverve traktorkørekort. På en splinterny traktor.

Kristian Gade og Anders Frandsen ved den nye, seje traktor, som de unge får lov at tage traktorkørekort på i Holstebro.

Siden lukningen sidste år af Center for jordbrug på UCH (Uddannelsescenter Holstebro), har det ikke været muligt for unge at tage traktorkørekort i området. En situation, som Holstebro Struer Landboforening har anset for helt uholdbar.

- Vi befinder os midt i dansk landbrugs hovedpulsåre – og derfor skal det naturligvis også være muligt at erhverve sig et traktorkørekort i vores område, siger Kristian Gade, formand for Holstebro Struer Landboforening, der den seneste tid har undersøgt forskellige muligheder for at løse problemet.

Løsningen er nu fundet via et samarbejde med Anker Bjerre A/S, en stor maskinforhandler i området.

Stiller traktor og vogn til rådighed

- Modellen har vi ikke set andre steder i landet, men tanken er, at eleverne skal køre med nyt grej – og så var det oplagt at spørge Anker Bjerre A/S, forklarer Kristian Gade.

Maskinforhandleren tog meget positivt imod henvendelsen, og direktør Anders Frandsen for Anker Bjerre A/S oplyser, at der nu bliver stillet en ny New Holland T5.120 til rådighed for køreskolebrug for elever, der vil tage traktorkørekort.

- Som maskinforhandler har vi tæt kontakt med landbruget – og uanset, hvor vi er i kæden, så har vi et fælles, socialt ansvar for at få flere unge i job og skabe øget, kvalificeret arbejdskraft. Det vil vi gerne bidrage til, og T5.120 er en kompakt og moderne traktor, der er let at manøvrere rundt med, siger han.

I samarbejdets ånd har Holstebro Struer Landboforening sponsoreret en vogn til at koble bag på traktoren.

Derved er det sikret, at man i området kan tilbyde en attraktiv og moderne løsning på materiel, der svarer til det, der anvendes i det moderne landbrug.

Kommunalt tilbud gennem Ungdomsskolen

I praksis tilbydes traktorkørekort gennem Holstebro Ungdomsskole (Vinderup-afdelingen) med teoriundervisning i Vinderup samt køretimer med opstart fra Anker Bjerre A/S’s matrikel i Mejrup ved Holstebro.

Traktor og vogn er klar til at rulle ud på vejene efter vinterferien. Næste undervisningshold starter op i uge 8. De første elever har allerede tilmeldt sig og venter på, at undervisningen og – ikke mindst – køretimerne kan begynde.

Se mere på ungdomsskolens hjemmeside.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere