Statsministeren kom forbi Hogager

Udgivet d. 27-05-2019

Lokale folketingskandidater og statsministeren var med til at diskutere grøn omstilling, klima, arbejdskraft og ikke mindst - hvordan det hele skal finansieres.

Formand for Holstebro Struer Landboforeningen og Lars Løkke Rasmussen sammen med værterne  Sabrine Nørgaard og Anders Nørgaard

120 medlemmer og andre tilhørere havde taget mod invitationen, der gav et fyldt telt og en god debat, da Holstebro Struer Landboforening i lørdagss holdt valgmøde hos Nørgaard Agro, Hogager.

- Det var fantastisk at opleve, hvordan alle partier ville det bedste for landbruget -  og dog viste den efterfølgende debat, at Socialdemokratiet, vil rulle dele af Landbrugspakken tilbage, hvis de får regeringsmagten, siger formand for landboforeningen Kristian Gade.

I debatten om klima og grøn omstilling var det som om, at nogle af kandidaterne ikke helt har sat sig ind i stoffet. Uanset partifarve, var der stor opbakning til udtagning af lavbundsjorde og lade dem indgå i jordfordeling.

- Vi må så håbe at de pæne ord og tilsagn om model for finansiering også vil blive fulgt op af konkrete handlinger, siger han.

Alle nikkede ja

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild fik panelet til at nikke, da han spurgte, om de var enige i, at klimaudfordringer er globale og ikke lokale.

Landmand Per Sognstrup spurgte statsministeren, om det var ploven eller sprøjten, han skulle sælge for at gøre det rigtigt for klimaet.

Ikke uventet var svaret måske ikke så entydigt, som spørgeren havde ønsket og efter 2 intense timer skulle statsministeren videre til næste arrangement.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere