Med god afstand og portionsanretning

Udgivet d. 30-04-2020

SAGRO og landmændene deler stadig erfaringer

De omkring 25 erfa-grupper, som kører i regi af SAGRO og SvineRådgivningen kører – næsten – som de har gjort i årevis.

Med skelen til de officielle udmeldinger har SAGRO vurderet, at erfamøder med under 10 kan gennemføres på forsvarlig vis.

Der tages alle de nødvendige foranstaltninger, som afstand og portionsanrettet mad.

Onsdag aften gennemførte SAGRO således den første af en række erfamøder for mælkeproducenter med Lely-robotter hos Mogens Nissen Kjær ved Ribe.

Her var seks landmænd og to SAGRO-rådgivere samlet i en stor garage med god plads.

- Vi kan mærke, at landmændene gerne vil ud at mødes med andre, siger Bjørg Noël Andersen, der fandt, at formen med god afstand til hinanden ikke var nogen hindring for en god og konstruktiv dialog.

Hun havde også portionspakket forskelligt materiale til deltagerne.

Gruppen består både af nye og garvede mælkeproducenter, der blandt andet brugte det første møde til at planlægge det videre forløb.

Aftenens vært Mogens Nissen Kjær har selv 285 styk malkekvæg og 4 Lely-robotter. Han var glad for at kunne lægge garage til arrangementer og ser frem til at høre andres erfaringer med robotter.

- Andre har måske en anden tilgang til det, end jeg har, så det er spændende at vidensdele, siger han.

 

Opmærksom på smitterisikoen

Også i SvineRådgivningen køres der en række erfagrupper.

- Vi hører fra rigtigt mange, at de glæder sig til at komme ud og møde andre, siger han, så derfor har interessen været stor. Men blandt både landmand og ansatte er der en tydelig bevidsthed omkring smitterisikoen.

Her har det også været vigtigt for Kasper Gade Panduro at holde fast i de forholdsregler, der gør, at møderne kan gennemføres forsvarligt.

Det handler blandt andet om antallet af personer til mødet. God afstand. Afspritning.  Og at mad skal serveres som portioner, og her har sandwiches vist sig, som det letteste at håndtere.

I praksis har det vist sig at være en udfordring at holde de 1-2 meters afstand, når grupperne skal rundt i svinestaldene.

- Men her er vi som rådgivere nødt til at være en smule hårde, siger Kasper Gade Panduro.

- Vi har været nødt til at aflyse et enkelt erfragruppe-møde, fordi folk faldt fra. Nogle var ikke trygge. Andre havde sygdom i familien og var usikre på, om det kunne være Covid-19. Andre landmænd igen havde forbudt medarbejdere at tage til den type arrangementer, og kunne derfor ikke stå mål for, selv at skulle afsted, fortæller Kasper Gade Panduro.

SvineRådgivningen  har planlagt en håndfuld erfamøder i løbet af maj, som ventes at blive gennemført.

Adm. dir. i SAGRO Torben Jensen har over for medarbejderne indskærpet de sundhedsmæssige retningslinjer, som også følges i hverdagen i SAGROs fire huse og i kontakten med kunderne.

- Vi er i landbruget i forvejen gode til at tænke i hygiejne og i at mindske smitterisikoen. Det er ret naturligt for os at operere i dét felt og sikre, at vi både beskytter os selv og hinanden og kan fortsætte med den rådgivning, som vores kunder efterspørger, siger han.

Erfamøde ved Mogens Nissen Kjær

Portionsanretning


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Cookie- og privatlivspolitik på www.sagro.dk

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på sagro.dk og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på sagro.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Jeg accepterer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere