Spørg endelig SAGRO

Udgivet d. 13-03-2020

SAGRO forsøger at svare på de mange spørgsmål om Corona-virus, som kunder har omkring deres medarbejdere

Der rejser sig mange spørgsmål omkring Corona-virus.

Løn- og HR-rådgiver i SAGRO, Linda Hede, er en af dem, der skal svare på mange af dem.

- Det er jo ikke alt, der kan lovgives omkring, og der er meget, der ikke på forhånd er tænkt på, siger hun.

Hun er mødt med spørgsmål som:

Hvordan skal vi forholde os, hvis en medarbejder kommer hjem fra ferie i Rumænien eller Ukraine – og hvem skal betale, hvis de skal i karantæne?

Det svar, der gælder lige nu er, at de skal i karantæne, hvis sundhedsmyndighederne siger, at de skal. De vil så blive betragtet som sygemeldte medarbejdere.

Der er vedtaget et lovforslag, der skal sikre, at arbejdsgivere allerede fra dag ét får refusion for den del af udgiften, der svarer til sygedagpenge – max 119 kroner i timen.

Løn, der ligger derover, påhviler arbejdsgiveren.

De IT-systemer, der skal bruges i forbindelse med refusionen, er endnu ikke på plads, men ret henvendelse til SAGRO for at få assistance til, hvad du skal gøre.

Spørgsmål om  opholdstilladelser

Da politistationer er lukket ned, er der også udfordringer med at få optaget biometri i forbindelse med ansøgning eller forlængelse af  arbejds- og opholdstilladelser.

- Vi ved lige nu ikke, hvordan vi skal forholde os, men vi forventer helt sikkert, at fristen for at få optaget biometri forlænges, siger Linda Hede.

Det er dog fortsat vigtigt at forlængelsesansøgningerne indgives rettidigt. Så må der blive optaget biometri, når politiet igen åbner.

Har du spørgsmål til, hvordan du skal tackle Corona-risikoen i forhold til dine ansatte, kan du kontakte Linda S. Hede på tlf. 9629 6678 / 2046 5140 eller Rikke Frølund-Bastrup, tlf. 9629 6652 / 4083 3568.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere