Natur og effektiv planteavl er ikke hinandens modsætninger

Udgivet d. 28-05-2021

Holstebro Struer Landboforening havde i aftes samlet næsten 100 medlemmer til markvandring hvor første stop var hos Arne Krog i Borbjerg, hvor vi så nyetableret Minivådområde.

Holstebro Struer Landboforening havde i aftes samlet næsten 100 medlemmer til markvandring, hvor første stop var hos Arne Krog i Borbjerg, hvor vi så et nyetableret Minivådområde.

Karen V. Thomasen, oplandskonsulent i SAGRO fortalte om hvordan etablering af minivådområder er med til at opsamle kvælstof, samtidig med der etableres en naturperle. Næste ansøgningsrunde for Minivådområder er frem til den 14. september 2021. Hvis dette har interesse kan man kontakte Karen, da hun er klar til at fortælle om mulighederne.

Næste stop var hos Familien Ørts i Mejrup Hindkær, hvor et topmoderne landbrug var rammen for informationer om aktuelle planteavlsaktiviteter. Ejendommens planteavlskonsulent Birgit Vestergaard, SAGRO fortalte om aktuelle opgaver i marken og glædede sig over vejrudsigten for den kommende tid, hvor der forhåbentligt bliver mulighed for ensilering af 1. slæt græs og såning af majs.

Planteavlskonsulent Erik Kjeldsen, SAGRO fortalte om hvordan man med gradueret gødskning kan reducere arealet med efterafgrøder. For de tekniske nørder var demonstrationen af drone en af aftenens højdepunkter.

Mens nogle hørte om planteavl, viste Lisbeth Ørts rundt i ejendommens imponerende have.

Efter de mange faglige indslag var det tid at besøge grillen hvor ”HSL grill-landsholdet” som sædvanligt sikrede alle en god kulinarisk oplevelse.

En fantastisk aften blev afsluttet med musikalsk underholdning af Maria Ørts.

Tak til alle som bidrog til en god aften.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Niels Kristian Fruergaard Niels Kristian Fruergaard Politisk rådgiver 96 29 66 03 40 80 72 00


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere