Prisen på gødning kan stige endnu mere

Udgivet d. 08-10-2021

Gødning er steget voldsomt i pris i den seneste tid. Fik du dækket dig ind, inden det stak helt af?

Af Uffe Ølgaard Bloch, driftsøkonom og AgroMarkets konsulent i SAGRO

Prisen på gødning er gået hastigt op. N 27-4 koster nu over det dobbelte af, hvad prisen var for et år siden.

Årsagen til de voldsomme stigninger i gødningsprisen er, at gaspriserne er steget voldsomt. Det har fået gødningsfabrikker til at stoppe produktionen, da de ikke vil producere gødning til lager - til priser, de måske ikke kan få hjem igen.

Foderstoffer og gødningshandlere vil ikke bestille gødning til lager til priser, som ligger væsentligt over normale priser, da de tidligere har brændt fingrene på at købe gødning for dyrt ind.

Det er ikke kun et dansk fænomen med dyr gødning. Som eksempel er gødningsprisen i Polen pt. tre gange så høj som det normale prisniveau, og prisen er endnu højere end den aktuelle pris i Danmark.

Kina sender normalt en del gødning til EU, men det er ikke sket i år, da fragtraterne et steget voldsomt og energi også er blevet dyr i Asien.

Vær klar ved købssignal
Der er derfor ikke ret gode muligheder for at importere gødning, og prisen kan derfor stige endnu mere i Danmark i denne sæson.

Hvis du følger AgroMarkets købssignaler, er du dækket af med 50 % af dit forbrug i vækstsæson 2022.

Når der kommer købssignal, går det tit rigtig hurtigt, hvilket også var tilfældet denne gang.

Mandag den 27. september var der købssignal på gødning, og priserne steg hurtigt så meget, at foderstofferne suspenderede fortsatte handler.

I AgroMarkets tilbyder vi at lave en handelsstrategi, hvor vi sørger for, at der handles, når der er signal, og kunder med handelsstrategi fik købt gødning den 24. september

Når AgroMarkets kommer med et købssignal, er der altid et firma bagved som garanterer prisen.

Spar tid og penge med et guldabonnement
Hvis der ikke er ret meget gødning til prisen, får strategikunder beskeden om, at der skal handles, før signalet sendes ud, hvilket var tilfældet denne gang.

Med en handelsstrategi behøver du ikke selv at bruge så meget tid på at handle. Du ved at der tages hånd om, at du får handlet på de rigtige tidspunkter, hvilket betyder utroligt meget på bundlinjen.

Et guldabonnement er en god mulighed til dig, som gerne selv vil handle, da du med dette abonnement også får en SMS-besked om, hvilket firma der garanterer prisen på købs-/salgssignalet.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte SAGROs AgroMarkets-konsulenter.

Læs mere om AgroMarkets og find kontaktoplysninger til SAGROs AgroMarkets-konsulenter her.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Uffe Ølgaard Bloch Driftsøkonom 76 60 23 93 23 34 55 58
Uffe Ølgaard Bloch


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere