Skær en stor luns af restgælden, hvis du sidder med lån til fast, lav rente

Udgivet d. 27-05-2022

En låneomlægning tager tid. Særligt, hvis der skal en ny vurdering af ens ejendom til. Derfor skal man i gang med processen så hurtigt som muligt, er vurderingen.

Det er altid en god idé at holde et vågent øje med, hvornår man med fordel kan konvertere sine lån. AgroMarkets er et af de steder, hvor man om nogen har fingeren på pulsen ift. at vide, hvilken vej renterne og markederne vil svinge.

Her er meldingen, at man nu med fordel kan skære en stor bid af restgælden, hvis man sidder med et fastforrentet lån til lav rente, f.eks. 0,5% eller 1,0%. Skifter man til et lån med variabel rente, f.eks. CIBOR3 eller CIBOR6, er der en god kursgevinst at hente.

 - Men det kræver, at man gør det nu. Hvis den korte rente stiger inden for de næste par måneder - og det er der meget, som peger på, at den gør - kan det være, at banken ikke vil være med, til den tid, siger Per Brems Jensen, der er råvarehandler hos AgroMarkets.

En omlægning tager tid. Særligt, hvis der skal en ny vurdering af ens ejendom til. Desuden tager det tid at opsige gamle lån, og desuden kommer der snart sommerferie, der også kan spille ind. 

Så selv om man teoretisk kan hente endnu flere penge ved vente to måneder med at lægge lån om, kan det være, det er for sent at gøre det.

- Derfor er det bedre at tage gevinsten nu, hvis alternativet er slet ikke at få nogen, siger han.

 

Er en variabel rente risikabel? 

Selv om den korte rente stiger nu og her, så viser flere analyser, at man ikke skal være bange for at lægge sit lån om til måske CIBOR3 eller CIBOR6.

 - Den korte rente forventes at falde tilbage til et fornuftigt leje igen, når inflationen er under kontrol, og man har brug for at stimulere markedet, siger Per Brems Jensen.

For at holde sig til en floskel, som altid er sand, så er ikke to bedrifter ens, og derfor anbefales det, at man taler med sin bank om, hvad mulighederne er nu for at hjemtage en potentiel fortjeneste.

 - Men det er en god ting at have i baghovedet, at det er godt at begynde at lægge lån om en smule før det optimale tidspunkt, fordi det tager tid. Alternativet er slet ikke at få nogen gevinst, siger han. 

AgroMarkets holder sammen med SAGRO oplæg om, hvordan markederne tér sig i disse tider. Her kan man blive klog på omlægning af lån, men også f.eks. hvordan kornpriserne forventes at opføre sig - og meget andet, som er relevant for folk i landbruget. Alt det kan du læse mere om i dette link.

Næste arrangement med AgroMarkets HandelsErfa/HandelsInfo finder sted i Holstebro d. 1. juni. 

Sidste frist for tilmelding er fredag d. 27. maj. Du kan melde dig til ved at skrive til Joachim Hvid på jhd@sagro.dk. Det koster 1.000 kr. at deltage, og det er inkl. fuld forplejning.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Joachim Hvid Trainee i Økonomi & Strategi 96296730
Joachim Hvid


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere