"De grå mænd" trak adskillige børnehaver og en tv-station til

Udgivet d. 02-05-2023

Landbrugets Oplevelsesplads var godt fyldt op på årets første åbningsdag. Bag pladsen står en gruppe frivillige og Holstebro Struer Landboforening.

Der var den der stemning, som mange måske husker, fra man selv var barn, når der var byfest eller lignende: Lyden af legende børn med tilhørende frydefulde hvin og en duft af pølser i luften. For det var sådan, at åbningen af Landbrugets Oplevelsesplads ved Mårup Kirke i Holstebro forløb.

Alt dette i en ramme skabt af "de grå mænd", som er den kærlige, lokale betegnelse for de seniorlandmænd, der sammen med Holstebro Struer Landboforening har lagt et enormt stykke arbejde i at skabe pladsen, som bl.a. skal bygge bro mellem land og by.

- Åbningen forløb fantastisk godt. Vi har virkelig nydt at have besøg af så mange glade børn og tilfredse pædagoger og lærere, siger Anders Ørts, som er en af initiativtagerne til at få skabt Landbrugets Oplevelsesplads.

Pladsen har åbent alle ugens dage frem 17. oktober. Her kan daginstitutioner, dagplejemødre og folkeskolens yngre klasser komme forbi og komme helt tæt på køer, geder og grise – dog med det forbehold, at netop grisene må man ikke komme alt for tæt på – af åbenlyse årsager.

Vil man gerne have en rundvisning og en erfaren landmand til at fortælle om, hvordan landbruget fungerer i hverdagen, kan man komme forbi hver tirsdag mellem kl. 9 og 11, hvor pladsen vil være bemandet.

Og tirsdag den 22. maj kl. 9 -11 er der om muligt ekstra aktivitet på Landbrugets Oplevelsesplads. Her vil der være fokus på mælken og pladsens ko og kalv. Her kan man få smagsprøver, ryste smør af fløden og lege med hoppe-køer. Og de første 150 børn kan få et flot yver-krus med hjem.

Men er det ikke svært at lægge en vagtplan for frivillige, som skal komme forbi hver eneste uge?

- Nej. Det er faktisk nemmere, end man lige skulle tro. Lige nu er vagtplanen, at næsten alle 10 kommer forbi hver uge. De her seniorer er svære at holde væk, siger Anders Ørts og slår en latter op.

Da klokken slog 11, og arrangementet var planlagt til at slutte, var pladsen stadig fuld af legende børn – og de frivillige "grå" mænd og kvinder havde bestemt heller ikke travlt med at komme videre, for der var stadig kaffe på kanden og en verdenssituation, der skulle vendes omtrent lige så omhyggeligt som pølserne på grillen.

- Det er fantastisk, at så mange valgte at komme forbi. Og vi er da også beærede over, at TV Midtvest valgte at blive så længe, som de gjorde, siger Anders Ørts med henvisning til, TV2’s regionale tv-station havde valgt at dække begivenheden.

Åbningen forløb fantastisk godt. Vi har virkelig nydt at have besøg af så mange glade børn og tilfredse pædagoger og lærere," siger Anders Ørts.

Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere