Mange besøgende til åbningsdagen for Landbrugets Oplevelsesplads

Udgivet d. 01-05-2024

Der var en summen af ivrige børnestemmer iblandet gryntende grise, hestevrinsk og voksensnak til åbningsfesten for Landbrugets Oplevelsesplads ved Mårup Kirke i Holstebro.

Formanden for Holstebro kommunes Kultur og Fritidsudvalg Lene Dybvad klippede den røde snor til pladsen, og bød velkommen til de fremmødte. Hun fremhævede det gode initiativ med at knytte by og land bedre sammen.

På pladsen var tæt på hundrede børn og voksne – primært fra nærliggende daginstitutioner og skoler, ledsaget af pædagoger og dagplejere, der var ivrige efter at udforske de landlige aktiviteter.

 

Børnene fik muligheden for at opleve landbrugslivet på nært hold, da de hjalp med at lægge kartofler og kunne se hvordan marken i gamle dage blev pløjet med en hestetrukket plov. Små og store hænder arbejdede sammen om at fuldføre opgaverne.

 

Turen rundt på pladsen med hestevogn var en populær aktivitet blandt både børn og voksne. Mens nogle legede med dyrene og klappede både heste, grise, får, geder og køer, nød andre den lærerige oplevelse ved at lære mere om dyrenes adfærd og pleje.

 

- Det er fantastisk at se børnene så engagerede og nysgerrige, siger en af de tilstedeværende pædagoger og fortsætter:

- Det her er en unik mulighed for dem at lære om, hvor vores mad kommer fra, og hvordan livet på en gård fungerer.

 

Foruden de praktiske aktiviteter blev der også sørget for forfriskninger til de sultne besøgende. Der blev serveret kaffe, rundstykker, grillede pølser og saftevand, der efter en formiddag med sjov og læring, tilfredsstillede både børnenes og de voksnes appetit.

 

Formanden for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade glædede sig over det store fremmøde "Det har været en fantastisk åbning af pladsen, og det er dejligt at se, hvor glade og engagerede børnene har været hele dagen. Også en stor tak til de frivillige landmænd der er med til at holde pladsen kørende gennem sæsonen frem til oktober"

 

Med lyden af glade stemmer, markerede åbningsfesten for Landbrugets Oplevelsesplads en dag fyldt med læring, sjov og fællesskab.

 

Se filmen fra åbningsfesten her

I forbindelse med Holstebro Struer Landboforenings 200 års jubilæum ville foreningen gerne vise byens befolkning, hvor fødevarerne stammer fra. Derfor blev der sat frilandsgrise ud og sået nogle af de afgrøder, der dyrkes i Danmark.

Initiativet blev en succes, og mange byboere, skoler og institutioner var forbi med deres børn og på den baggrund blev ideen til Landbrugets Oplevelsesplads skabt.

Holstebro Kommune har stillet pladsen til rådighed, så byboere, børn og andre interesserede kan få et indblik i hvor maden kommer fra, og hvordan livet på landet leves.

Det har været en fantastisk åbning af pladsen, og det er dejligt at se, hvor glade og engagerede børnene har været hele dagen

Kristian Gade, formand for Holstebro Struer Landboforening 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere