Deadline for indskud på ophørspension er d. 1. juli

Udgivet d. 04-05-2023

Har du solgt din bedrift i 2022 og ønsker at nedbringe skattebetalingen af fortjenesten gennem indbetaling på Ophørspension?

Har du solgt din bedrift i 2022 og ønsker at nedbringe skattebetalingen af fortjenesten gennem indbetaling på Ophørspension? Så skal du være opmærksom på, at det skal ske inden d. 30. juni 2023, hvis du ønsker fradrag i salgsåret.

Indbetalingen på Ophørspension nedbringer din skattemæssige betaling, og du får pensionen løbende udbetalt, når du ønsker det. Enten over en aftalt årrække eller livsvarigt med tilknyttet garantiperiode, hvor udbetalingen så bliver beskattet ud fra dine indkomstforhold på udbetalingstidspunktet.

Du skal være over 55 år og have drevet selvstændig virksomhed i 10 år indenfor de seneste 15 år. Løsningen kan også benyttes, hvis du har drevet virksomheden i et A/S eller ApS. Den maksimale indbetaling er på 3.054.700 kr. for 2023 og 2.966.900 kr. for 2022.

- Ophørspension kan være en god måde at sikre sig en løbende indkomst som pensionist, og med en beskatning der typisk er lavere end ved salget af bedriften. Der er dog flere løsningsmuligheder og forhold man skal være opmærksom på, og derfor er det en god ide, at søge rådgivning om mulighederne, siger Jesper Søberg, der er chefrådgiver i Velliv, der sammen med Landbrug & Fødevarer står bag Landmandspension.

Hvis du vil høre nærmere, kan du kontakte din økonimirådgiver hos SAGRO, eller Jesper Søberg hos Velliv på 3059 6592 eller jesper.soberg@velliv.dk.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere