En kampagne for sikkerhed i landbruget blev til et godt samarbejde med SAGRO

Udgivet d. 31-05-2021

Tartelet-Thomas har en stolthed over den danske landbrugskultur, og vil gerne medvirke til at nedbryde fordomme.

Til daglige arbejder Thomas Dinesen-Birkedal for Skave Maskinstation. Det var under en helt almindelig arbejdsdag, at Thomas optog og delte en video på Facebook, og inden han fik set sig om, var Danmarks nok største landbrugsinfluencer født - nemlig Tartelet-Thomas.

Videoerne Thomas filmer fra sædet af traktoren er gennem årene blevet afspillet mere end 10 millioner gange på de sociale medier. Desuden har han medvirket i flere lokalaviser og har været med i en række indslag på TV Midtvest.

 

Hos SAGRO så vi muligheder i Thomas´ humoristiske og ligefremme tilgang, da der i 2018 skulle laves en kampagne omkring sikkerhed i landbruget. Som ”sikkerhedschef” blev Thomas kampagnens kommunikator, og skabte opmærksomhed ved blandt andet Landsskuet i Herning, til en række arrangementer og i forskellige opslag på de sociale medier.

 

SAGROs Sikkerhedskampagne "Th!nk safety first" blev skudt igang til Landsskuet i 2018, hvor Thomas i skikkelse af sikkerhedschef var med til at vælte verdens største bane af dominobrikker som var skabt i form af halmballer. Se filmen HER

 

Du har efterhånden lavet en del sammen med SAGRO. Hvorfor har du valgt netop at samarbejde med os?

- Det startede med, at SAGRO spurgte, om jeg kunne tænke mig at deltage i en kampagnen omkring sikkerhed i landbruget. Det er et vigtigt emne, så det ville jeg gerne hjælpe med at udbrede. Siden har det bare udviklet sig, og jeg kan godt se mig selv i SAGROs værdier og strategi. Det er vigtigt for mig, at jeg kan stå inde for det jeg deltager i, og når vi laver noget nyt samme, er der er altid en snak frem og tilbage om, hvordan vi laver det bedst for begge parter.

 

Til Kvindernes internationale kampdag lavede SAGRO en lille sjov film, for at hylde de danske kvinder i landbruget. Her medvirkede Thomas også.

 

Hvordan ser du fremtiden for samarbejdet med SAGRO?

Så længe jeg kan se mig selv i de ting SAGRO kommer med og står for, så ser jeg da et forhåbentlig godt samarbejde i fremtiden. Jeg vil gerne være med til at belyse nogle ting i landbruget og ikke bare drive rent salg, men det har vi en god snak om.

 

Hvordan er interessen for landbrug og maskiner opstået?

- Jeg er opvokset med landbrug på godt og ondt. Min far havde malkekøer, men endte med at få rigtig ondt i ryggen efter de mange år i stalden. Han har ikke presset mig til at gå ind i landbruget - tværtimod. Han har altid sagt at jeg skulle overveje det nøje, hvis jeg ville den vej. Det er nok også hovedårsagen til, at jeg nu arbejder i landbruget som lønmodtager og ikke som selvstændig landmand.

 

Hvad er dine største kompetencer?

- Det er gyllekørsel og sprøjtning - og om efteråret kører jeg en del kartofler. Så det er det, jeg er bedst til.

 

Du er vel egentlig den første store influencer i dansk landbrug. Hvordan har du det med det?

- Jeg er jo uddannet landmand, og at jeg pludselig er blevet en form for influencer er ikke sket med de store karriereovervejelser. Det er vel bare sket fordi jeg har en stolthed over den danske landbrugskultur, som jeg gerne vil udbrede. Det kendskab håber jeg at kunne udbrede, og måske medvirker det til at nedbryde nogle fordomme. Mine opslag kommer jo bredt ud og bliver også set inde i de store byer, så jeg håber da, det kan rykke lidt ved nogle ting.

 

Thomas var helt med på spøgen da SAGRO d. 1. april lancerede historien om skadedyret Grosabillen, som kunne forvolde store smerter. Se filmen HER

Selvom corona forhindrede meget i 2020, lykkes det alligevel Thomas at blive gift med sin skønne hustru Marie.

        

Parrets søn Vilhelm er vist allerede klar til et job i landbruget, og har været med far på tur i traktoren flere gange. Til sommer bliver lille Vilhelm storebror. 


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere