Er ukrudtet ved at tage over på marken? Så er det nu, du skal slå igen

Udgivet d. 26-03-2024

Skulle du som landmand mod forventning have en hel blank kalender i påskedagene og simpelthen ikke ane, hvad du skal tage dig til, så er der gode råd lige om hjørnet.

Det er så småt ved at være tid til at så.

 

SAGROs planterådgiver Finn Poulsen har taget et kig i kalenderen og på vejrudsigterne, og med afsæt i det giver han nogle bud på arbejdsopgaver i påskedagene.

Det er ukrudtsbekæmpelse, gødning og såning, der er på Finns liste.

- Vi har haft en ekstremt våd vinter, og det er ikke alle slags vinterkorn, der er kommet lige godt gennem. Tag et grundigt kig ude på marken. Hvordan er ukrudtssituationen? Det er lige nu og med den slags vejr og temperaturer, at bekæmpelse af ukrudt rykker noget. Om tre-fire uger er det faktisk for sent, siger Finn Poulsen.

Både for marker med vintersæd og græs er det nu, at der skal gødes.

- Igen, tjek situationen på marken, kig i din gødningsplan og følg den. Har du vinterraps, er det faktisk for sent med ukrudtsbekæmpelse nu, men det er den helt rette tid at give gødning, siger Finn Poulsen.

Tid til at så - nogle steder
Og så er det så småt også blevet tid til at så, nogle steder.

- Man må endelig ikke stresse over en specifik dato, vent til jorden er klar. I SAGROs område vil jeg skyde på, at mellem to og fem procent af jorden er sået til nu, nogle steder er man slet ikke begyndt endnu. Sådan skal det være med de forskelle, der nu engang er, så mærk selv efter, lyder opfordringen.

Og det er en god idé at tage en snak med sin forhandler af såsæd.

- Der har været begrænset såsæd tilgængeligt, blandt andet har havre været helt umuligt at opdrive. Men det ændrer sig nærmest fra dag til dag for tiden. Så tjek op på det flere gange, så kan du være heldig at få lige netop det, du søger, lyder rådet fra Finn Poulsen.

 

Fredagstelefonen

Planterådgiver Finn Poulsen gav sine bud på aktiviteter i marken i den seneste udgave af SAGROs podcast ”Fredagstelefonen”, som du finder i sin fulde udgave her. Podcast (sagro.dk)

Det er nu, markerne skal gødes.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Finn Poulsen Finn Poulsen Planterådgiver 76 60 23 91 25 57 98 82

Ukrudtsbekæmpelse i rapsen er faktisk for sent, men det er tid til at gøde.

Græsset er virkelig i vækst lige nu, men husk at gøde.


Tilmelding til nyhedsbrev


Samarbejdspartnere