Forskudsopgørelsen: Det skal du være særligt opmærksom på

Udgivet d. 15-11-2023

Mandag aften åbnede forskudsopgørelsen for 2024, og har man lagt lån om, er det vigtigt at få de nye oplysninger med.

Mandag aften åbnede forskudsopgørelsen for 2024, og derfor kan man allerede nu gå ind og se og rette sine oplysninger om forventede indtægter og fradrag på skat.dk.

Forskudsopgørelsen er et budget for din forventede indkomst og skat, som hvert år kan ses i november for det kommende år.

Men som noget nyt kan boligejerne også se deres samlede foreløbige boligskat i forskudsopgørelsen.

For som en del af det nye boligskattesystem er grundskylden, som hidtil er blevet opkrævet to gange om året, flyttet ind i opgørelsen. Forskudsopgørelsen laves ud fra den seneste års- eller forskudsopgørelse, og det kan være en god idé at tjekke, at tallene i forskudsopgørelse passer.

Man skal derfor være opmærksom, hvis man eksempelvis har fået nyt job, hvis transporten til ens arbejde er ændret, eller hvis man har købt eller solgt en bolig.

Som selvstændig landmand, bør man også være opmærksom på sine låneforhold og renteudgifter, der kan have ændret sig markant, hvis man er en af de mange landbrugere, der har lagt om.

- Disse ændringer bliver ikke registreret automatisk, hvis man har lagt om i 2023. De vil først være med på forskudsopgørelsen næste år. Så hvis man vil undgå overraskelser på årsopgørelsen, er det vigtigt at få ajourført disse oplysnigner, siger Palle Høj, der er direktør, regnskab hos SAGRO.

Forskudsopgørelsen er altså et budget, som løbende kan justeres, mens årsopgørelsen er et regnskab.
Hvis man ikke har justeret de gamle tal i forskudsopgørelsen for det forrige år, kan man derfor risikere, at man skal betale en restskat, når året er omme.

Ved Skattestyrelsen plejer dagen, hvor forskudsopgørelsen bliver offentliggjort, at være en af årets travleste dage, så man kan godt forvente lidt ekstra kø på tjenesten.

Har du spørgsmål eller udfordringer ift. indberetningen, kan du altid kontakte din rådgiver hos SAGRO. 

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Palle Høj Palle Høj Direktør/Registreret Revisor 96 29 66 50 20 24 99 98


Tilmelding til nyhedsbrev


Samarbejdspartnere