Har du styr på sprøjtejournalen? Ellers bør du få det

Udgivet d. 11-06-2024

 

 

Der har været travlt ude på markerne i det, der føles som et kort forår.
De store vandmængder og lave temperaturer har gjort, at der har været et ganske kort vindue til at få klaret alle opgaverne, men nu er de fleste i mål.

- Det er et godt tidspunkt at gøre status. Er alt, som det skal være? Der kan være nogen, der stadig mangler lidt arbejde med sprøjten på korn og majs. Lav gerne en plan for de sidste ting, der skal klares eller rettes op på, lyder rådet fra Finn Poulsen der er planterådgiver ved SAGRO i den seneste udgave af SAGROs podcast Fredagstelefonen. https://www.sagro.dk/om-os/info-materiale/podcast.

Og når det gælder sprøjtearbejdet, er det vigtigt at huske at få opdateret sin journal.

- Har du sprøjtninger hængende, så få dem ført i journalen. Det kan enten gøres på papir eller med Farmtrack på telefonen. Det skal ske senest syv dage efter sprøjtningen, men vi ved godt, at det hænger lidt nogle steder. Og husk at være grundig, det er for eksempel ikke alle sprøjtemidler, der er godkendt i alle plantestadier. Der kommer kontroller nu i den kommende tid på en del ejendomme, siger Finn Poulsen.

Han opfordrer også til at få gjort status på gødningsfronten og lave et foreløbigt regnskab for 2024, når den sidste gødning er bragt ud.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Finn Poulsen Finn Poulsen Planterådgiver 76 60 23 91 25 57 98 82


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere