Hvad kan jeg blive? - Kongres skal inspirere tidligere minkavlere

Udgivet d. 30-07-2021

Den 21. august inviterer rådgivningsvirksomheden SAGRO sammen med en række kommuner og minkavler-foreninger til en inspirationsdag, hvor tidligere minkavlere og følgeerhverv kan blive klogere på, hvilke muligheder de har i fremtiden.

Mens vi efterhånden nærmer os årsdagen for pressemødet, hvor Mette Frederiksen aflivede mink erhvervet i Danmark, står mange tidligere minkavlere fortsat i uvished om, hvad fremtiden skal bringe. En del af de tidligere minkavlere er blevet beskæftigede i 8-16 jobs, mens andre sidder i en venteposition og afventer hvilke muligheder de får i forhold til at udnytte de faciliteterne, der tidligere husede tusindvis af mink.

Derfor har SAGRO samt kommunerne Ikast-Brande, Holstebro og Herning samt Midtjyllands, Fyns og Sønderjyllands Pelsdyravlerforeninger arrangeret verdens største (og eneste) kongres for tidligere minkavlere samt følgeerhverv.

- Der er tale om entreprenante og selvstændige erhvervsdrivende, der brænder for at have deres eget og skabe noget. Vi har strikket et arrangement sammen, hvor gæsterne kan blive klogere på alt fra et fuldt recirkuleret anlæg til produktion af ørreder, gedemælk, spiselige insekter og hønseri, siger Palle Høj, der er direktør, Regnskab hos SAGRO.

På dagen vil der være tre spor, hvor deltagerne kan “shoppe” rundt mellem de oplæg, de finder interessante, men der vil også være plenum oplæg, hvor der blandt andet er fokus på, hvordan man ansøger om omstillingspuljerne.

Socialt samvær og underholdning

Når den faglige del af kongressen er overstået, vil der blive serveret en middag, hvor de tidligere kollegaer og samarbejdspartnere har mulighed for at socialisere, netværke og ikke mindst hygge sig.

- Den sociale del af arrangementet er mindst ligeså vigtig som den faglige del. Vores rådgivere taler jævnligt med de tidligere minkavlere, og det er et gennemgående tema, at de savner at mødes med kollegerne. Så det er derfor, vi har valgt at skrue op for den del, siger Palle Høj.

Efter middagen vil der derfor være et motiverende oplæg af BS Christiansen, der vil have fokus på hvordan man kan navigere bedst muligt gennem en krise og fokusere på fremtiden. Afslutningsvis kommer Jonas Mogensen, der er skuespiller og medforfatter til TV-serien “Minkavlerne” med et underholdende indslag.

- Vi håber selvfølgelig på, at rigtig mange vil tilmelde sig arrangementet og deltage i en inspirerende, lærerig og ikke mindst god dag, siger han.

Der er et begrænset antal pladser, tilmelding kan findes her.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere