Likviditet er mere end at holde skindet på næsen

Udgivet d. 22-03-2018

Lave priser på skind øger fokus på likviditetsberedskabet hos minkavlere

Minkavlere er bevidste om, at skind er en vigtig råvare i bedriften, men efter en længere periode med lave skindpriser, er likviditeten i endnu højere grad en vigtige ”råvare”, der skal være fokus på.

- Løber man tør for likviditet, er man afhængig af andres interesse i at hjælpe. Det er derfor afgørende for minkavlerne, at de kan gøre sig fortjent til den tillid, som investorer eller långivere viser, siger virksomhedsrådgiver Christian Primdahl fra SAGROs minkteam, der deltager på Skindudstillingen i Herning 22.-24. marts.

Minkteamet rådgiver en række af de største midtjyske minkavlere, og har et stort datamateriale og en bred erfaring at bygge rådgivningen på.

- Vi har stor indsigt i økonomien hos de danske minkavlere, og derfor kan vi med vores rådgivning ”prikke” til nogle ømme punkter, fordi det er vigtigt, at vi forholder os til den virkelighed, som deres eventuelle långivere opererer i, siger Christian Primdahl

Vær proaktiv

- Avlerne skal kende deres virksomhed og de økonomiske nøgletal – både historikken og forventningerne til fremtiden – og så skal de agere proaktivt på baggrund af den viden frem for at vente på fremtiden, siger Christian Primdahl.

Han nævner en række væsentlige punkter, som der bør fokuseres på:

  • Hvad er virksomhedens nulpunkter?
  • Hvilke stærke og svage sider har vi, og hvordan arbejder vi på at forbedre dem?
  • Hvilket likviditetsbehov har vi, og har vi ”råvarer” nok til at dække det?

- Kreditgivere og andre investorer vil - helt forsimplet - investere deres penge dér, hvor de giver det bedste afkast målt i forhold til den forventede risiko. Det er avlerenes opgave at vedligeholde trygheden og tiltroen blandt sine interessenter, og det gør han ved at være velforberedt og attraktiv at investere i, siger Christian Primdahl.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere