SAGRO etablerer task force for minkavlere

Udgivet d. 18-11-2020

Skal hjælpe minkavlere bedst muligt gennem afviklingen af deres farme

I SAGRO rådgiver vi omkring 350 minkavlere – primært i det midt- og vestjyske. Rådgiverne har dermed stor viden og erfaring omkring de driftsøkonomiske sider af minkavlen.

- Det er trist at se et helt erhverv lukke ned, når man tænker på, hvor stor økonomisk betydning det har, ligesom det er en branche, hvis produkter nyder stor respekt over hele verden, siger adm. direktør Torben Jensen.

For at assistere minkavlerne gennem den afvikling, der nu desværre rammer branchen, samler SAGRO sine erfarne kræfter i en ”Task Force Mink”. Omkring 20 medarbejdere med kompetencer inden for blandt andet økonomi, regnskab, jura, miljø og social-jura kommer til at bistå minkavlerne i processen med at lukke virksomhederne ned og sikre deres situation bedst muligt.

- Der er meget usikkerhed for avlerne, og vi skal nu hjælpe dem med praktiske spørgsmål omkring deres økonomi og situation i det hele taget, siger chef for regnskab, Palle Høj, der står i spidsen for Task Force Mink.

Allerede nu kan SAGRO hjælpe med at lave beregninger omkring erstatninger og rådgive i, hvilke modeller, der vil være mest attraktive for den enkelte avler.

 

SAGRO opretter en task force, hvor minkavlere allerede nu kan få hjælp til at beregne erstatninger og dermed få et overblik. Økonomirådgiver Michael Bach-Olesen bliver det praktiske omdrejningspunkt omkring det arbejde, task forcen skal udføre. 

 

I tæt kontakt
SAGRO tog allerede kontakt til samtlige mink-kunder fra de første timer efter statsminister Mette Frederiksens udmelding om aflivning af samtlige mink.

- Vi er derfor i god kontakt med de fleste af avlerne. I første omgang handlede det om at tilbyde dem akut personlig krisehjælp, hvis de havde behovet. Nu kommer vi i en fase, hvor de har mest brug for vores viden og kompetencer i forbindelse med afviklingen af deres livsværk, siger Torben Jensen.

- I kraft af vores erfaring og kendskab til branchen og det samlede landbrugserhverv, kan vi give avlerne en helstøbt rådgivning, der tager højde for alle relevante faktorer, supplerer Palle Høj.

SAGRO og ejerforeningerne bag, planlægger i øvrigt sammen med Danske Minkavlere en stribe møder i de kommende uger, hvor avlerne kan få svar på en række af de spørgsmål, de måtte have. Mødet afhænger delvist af, hvordan forhandlingerne om erstatning går og udviklingen af Covid-19 situationen i øvrigt.

Kontakt

Michael Bach-Olesen
Økonomirådgiver 

Tlf. 9629 6659 / 2612 2397

mol@sagro.dk


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret med SAGROs nyhedsbrev.
Du får information om præcis de emner, der interesserer dig.

Hvad siger du ja til?
Jeg ønsker ikke at se denne popup længere