Kvinde på landet? Så se med her

Udgivet d. 01-10-2023

Har du prøvet at melde afbud til en familiefest, fordi der ”lige var en ko, der skulle kælve”? Eller ser de andre forældre på skolen nogle gange lidt skævt til dig, fordi du ikke har tid til at deltage i seks eller ti klassearrangementer på et år?

Så kan det være, at foreningen ”Kvinder på landet” er noget for dig. Den er for alle kvinder, der har en ”relation” til landbruget. Formålet er at skabe et fællesskab, hvor kvinder kan mødes med andre kvinder, der har forståelse for og indsigt i de vilkår, der følger med i livet på landet. Samtidig kan der geografisk være langt til næste gård, så det i sig selv er en udfordring at finde andre i samme aldersgruppe og livssituation som en selv. 

- Det at kunne mødes med andre kvinder i præcis samme situation er ret befriende. De fleste af os er gift med en landmand. Og det indebærer nogle udfordringer, som kvinder i byerne sjældent står med, siger Anne Maja Joensen, der er en af initiativtagerne til foreningen.

Tid er sjældent noget, man har for meget af. Måske du kender dette familiesetup: Far er landmand, som af naturlige årsager arbejder mange timer hver uge. Mor har eget fuldtidsjob, og derudover hjælper hun også til på gården. Det giver en hverdag, hvor der konstant er gøremål.

- Vi skal være utroligt fleksible i vores hverdag, for det kræver livet på en gård. Så vi mødes også i netværket for at få et afbræk fra den travle hverdag, siger hun.

Da denne journalist besøgte Anne Maja Joensen og tre andre fra foreningen på gården i midten af august, sad grinene løst, og grillen var kørt i stilling, mens et par unger også løb omkring.

- Vi har tit spisning til vores arrangementer. I aften skal vi bl.a. planlægge næste aften, og så kan jo lige så godt hygge os samtidig, siger hun.

På billedet ses fra venstre: Sigrid Marie Kaatmann, Louise Kjær Hilligsøe, Anne Maja Joensen og Inga Graversen.

 

 

Hvad er næste arrangement?

Arrangementerne indeholder ofte et foredrag af en eller anden art, og næste gang er temaet ”iværksætteri”.

- Det er relevant for mange af os, særligt de af os der også er involveret i at drive en gårdbutik, siger Anne Maja Joensen.

Denne gang kommer intet mindre end tre oplægsholdere forbi, heriblandt Stine Sandermann, der er designer og iværksætter samt Michele Lykke, som er iværtsætterkonsulent ved Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, en interesseorganisation for over 700 midtjyske medlemsvirksomheder.

- Vi har kunnet mærke, at det her er et emne, der virkelig er brug for at blive taget under kærlig behandling, for mange af os har også et stort drive til køre egne projekter, siger hun.

Arrangementet "Kvinder på landet" – Få gang i gårdbutikken eller anden start-up​ afholdes onsdag d. 11. oktober i SAGROs hus i Herning, og alle er velkomne. Det koster 100 kr. for ikkemedlemmer, og prisen dækker oplæg samt mad og drikke.

Man kan også holde sig orienteret om foreningen på dens facebookside, som hedder ”Kvinder på landet - Familie Landbruget VEST-jylland”.

 

Læs mere om arrangementet

 "Kvinder på landet" – Få gang i gårdbutikken eller anden start-up

Klik her


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere