Landbrugspodcasten buldrer derudaf: Lytterfremgang hver eneste måned

Udgivet d. 02-03-2022

Det startede med ”Kløerne i køerne”, og senere kom ”Planteavlerne” til, hvor programmets faglige tyngde leveres af SAGRO’s planterådgiver Finn Poulsen.

Hver uge har Landbrugspodcasten mere end 6.000 afspilninger af deres programmer. Det er i sig selv imponerende, men hvis man tilmeld tager antallet af bedrifter i Danmark in mente, er det næsten overvældende, for der er kun lidt mere end 11.000, der er større end 50 hektar.


Det betyder, at Landbrugspodcasten i sandhed har formået at nå ud til rigtig mange af dem, der beskæftiger sig direkte med landbruget.
- For et år siden indgik vi en partneraftale med SAGRO. Og i det år har vi oplevet konstant fremgang i antallet af lyttere, siger Anders Lau.

For to år siden startede han Landbrugspodcasten sammen med Mads Krabbe med programmet ”Kløerne i køerne”. Og fredag den 18. februar rundede de et skarpt hjørne, da udsendelse nr. 200 blev lagt online.

Med SAGRO som partner
Men det hele handler ikke kun om køer. Sådan startede det - primært fordi Anders Lau er uddannet inden for det område. Men det ændrede sig, bl.a. da SAGRO kom ind i billedet og tilbød planteavlskonsulent Finn Poulsen. Dermed var programmet ”Planteavlerne” født.

Og her fik de to unge iværksættere hurtigt skruet et koncept sammen, som fungerede.

Anders Lau er moderator og den, som har overblikket over, hvilke emner der skal diskuteres med dertilhørende fagligt tunge spørgsmål.

- Programmets faglige ekspertise kommer fra Finn. Han er den kloge og erfarne. Det gør, at vi kan bygge et program, som virker. Vi kan spille bold med ham, og han lever sig ind i rollen som podcaster. Han har altid et svar. Ellers skal han nok finde ud af at finde et - hurtigt. Derfor er det fedt i et program, siger Anders Lau.

Samtidig er medvært Mads Krabbe kørt i stilling som ”forbrugeren”, som stiller de mere ”dumme” spørgsmål, og det tvinger eksperten Finn Poulsen til at svare på ting, han måske ikke altid har tænkt over.

- Der må ikke være stilhed i en podcast. Men det er fedt, når vi stiller et spørgsmål, og det tvinger vores gæst til lige at tænke sig om en ekstra gang, siger han.

Foruden “Kløerne i køerne og “Planteavlerne” kan man bl.a. også høre ”Grisen”.

Liveshows på vej

Men, som Mads Skjern fra Matador ville udtrykke det, lader det til, at antallet af lyttere kun har ”nået lømmelalderen”. For snart vil man også kunne møde Anders Lau og Mads Krabbe på både Nutrifair, Agronord og Kimbrerskuet.

- På Agronord skal vi livekommentere alle køer, der kommer ind. Vi har lige købt kameraudstyr. Og på Nutrifair skal vi lave ”På tur med”, hvor vi går rundt blandt standene og sender live fra scenen, siger han.

Hvis du endnu ikke har hørt Landbrugspodcasten, kan du finde den under det navn på iTunes, Spotify, Soundcloud, Google Play, Podimo, Spotify og på Landbrugspodcasten.dk – eller hvor du nu finder dine podcasts. 

Man kan også finde alle udgivelserne på dette link.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Finn Poulsen Planterådgiver 76 60 23 91 25 57 98 82
Finn Poulsen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere