SAGRO finder ny chef for politisk sekretariat i egne rækker

Udgivet d. 14-11-2022

Siden Ulla Bækman søgte nye udfordinger har Niels Kristian Fruergaard påtaget sig stillingen som chef for SAGROs politiske sekretariat. Ved årsskiftet kan han dog trække sig tilbage på pension, når Stine Bundgaard Pedersen overtager stillingen.

Efter en overgangsperiode, hvor Niels Kristian Fruergaard indvilligede i at udskyde sin pensionisttilværelse for at varetage rollen som chef for politisk sekretariat, har SAGRO nu fundet en kandidat til chef-jobbet.

Valget er faldet på 38-årige Stine Bundgaard Pedersen, der siden 2018 har været ansat i politisk sekretariat hos rådgivningsvirksomheden. Her har hun primært arbejdet tæt sammen med Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug, og hun har derfor et godt kendskab til den politiske varetagelse i foreningerne.

- Jeg er glad og stolt over, at Stine vil påtage sig jobbet, da Stine om nogen ved, hvilke politisk udfordringer vi står med som erhverv. Stine har med sit virke, primært i Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug vist, at hun sammen med bestyrelser og medlemmer evner at finde løsninger og når det kræves markere landbrugets synspunkter, siger Torben Jensen, der er adm. direktør hos SAGRO.

Stine er uddannet Jordbrugsteknolog og er gift med Claus, der driver en mælkeproduktion ved Ølgod. Sammen har de to drenge.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg kender efterhånden de forskellige foreninger og deres interesser ganske godt, men jeg går alligevel til opgaven med en god portion ydmyghed. Vi kommer helt naturligt til at mangle en medarbejder i afdelingen, så det bliver en af mine første opgaver, siger Stine Bundgaard Pedersen. 

SAGROs politiske sekretariat blev etableret i forbindelse med fusionen mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden i 2016, hvor driften af virksomheden og det politiske arbejde i ejerforeningerne blev skilt ad, så rådgiverne kunne bruge deres tid på at rådgive, og foreningerne kunne tage sig af den politiske interessevaretagelse.

SAGRO er ejet af Herning-Ikast landboforening, Holstebro Struer Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland samt Grindstedegnens Familielandbrug.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere