Generalforsamling spredt på 10 adresser

Udgivet d. 20-04-2020

Kan man holde generalforsamling med medlemmerne spredt på 10 eller flere adresser? Ja, mener Sydvestjysk Landboforening.


Sydvestjysk Landboforening vil ikke lade coronakrise forhindre, at medlemmerne mødes – men det bliver ”sammen – hver for sig”.
Når medlemmerne af Sydvestjysk Landboforening den 6. maj om aftenen tager afsted til generalforsamling i deres landboforening, så vil de sætte kursen mod 10 forskellige adresser. For at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal medlemmerne nemlig ikke samles ét sted, men fordeles, så der højst er 10 personer hvert sted, forklarer landboforeningens formand, Niels Laursen.
Møderne foregår ude på gårde i maskinhuse og garager, men ikke i private hjem, understreger han.
Deltagerne vil hvert sted være med online, så alle kan følge med, når Niels Laursen aflægger beretning, og når der er debat om formandens beretning.
- Vi kommer til at være sammen – hver for sig, og vi gør det så levende som muligt. Jeg tror landmænd har brug for at mødes i de her coronatider, og ved at holde generalforsamling på den her alternative måde kan vi gennemføre den demokratiske proces, og vi kan få afholdt valg, forklarer Niels Laursen.

Martin Merrild er med - online

Personvalgene foregår helt traditionelt på papirstemmesedler, som udleveres på hvert enkelt af de 10 adresser, hvor medlemmerne mødes til generalforsamling. Mens stemmerne bliver talt op, vil medlemmerne opleve formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Også han er med online og kommer med et aktuelt indlæg.
- Vi vil gerne sikre, at bestyrelsen får et mandat til at arbejde. Det ville ikke være tilfældet, hvis vi bare havde suspenderet generalforsamlingen og udskudt den til næste år, mener Niels Laursen.
Skulle der tilmelde sig flere, end de 100, der nu er plads til, er der en backup-plan, hvor der inddrages yderligere mødesteder. Alle, der tilmelder sig, vil få mulighed for at være med, forsikrer Niels Laursen.

Smørrebrød og kage

Normalt er der spisning inden generalforsamlingen, og sådan bliver det også i år. Der står smørrebrød klar til deltagerne, når de kommer, og kaffe og kage bliver landmændene heller ikke snydt for.
Smitterisikoen bliver der taget højde for. Alle værter får tilsendt håndsprit, og der skal holdes to meters afstand ved mødebordene.
Der er en vis spænding om, hvordan det vil spænde af, for det hele er nyt og uprøvet. For en sikkerheds skyld bliver der derfor holdt generalprøve – dog uden medlemmernes deltagelse – dagen inden generalforsamlingen.
Er der medlemmer, der af sundhedsmæssige grunde ikke er trygge ved at deltage i en af de lokale generalforsamlings-sammenkomster, så skal man alligevel tilmelde sig, lyder opfordringen fra Niels Laursen. Foreningens sekretariat vil så finde en teknisk løsning, så man kan deltage hjemmefra, dog vil man så ikke have mulighed for at deltage i afstemningerne.

Sydvestjysk Landboforening har valgt ”sammen, men hver for sig”-modellen, fordi foreningen de seneste år med succes har holdt decentrale medlemsmøder – såkaldt kaffebordsmøder for 15-20 deltagere. Disse møder er ret populære blandt medlemmerne, og nu bruges modellen altså også til at afvikle generalforsamlingen.

 

Niels Laursen, formand for Sydvestjysk Landboforening.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Stine Bundgaard på tlf. 40 29 5885 senest den 29. april 2020 kl. 13. eller til sbp@sagro.dk


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere